Bediüzzaman: Risale-i Nur, yüze yakın din tılsımlarını (sırlarını) hall ve keşfetmiştir

Bediüzzaman: Risale-i Nur, yüze yakın din tılsımlarını (sırlarını) hall ve keşfetmiştir

Şimdi, bütün dinsizler toplansalar, o tılsımların keşfinden sonra galebe edemezler.

(Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin KASTAMONU LAHİKASI eserinden bölümler.)

Bismillahirrahmanirrahim

Risale-i Nur şakirtleri tarafından sorulan suale cevaptır.

...

İKİNCİ SUAL: İşârât-ı Kur'âniye risalesinde Fatiha'nın âhirinde sırat-ı müstakim ashabı ki, اَلَّذِينَ اَنْعَمْتَ عَلَيْهِمْ 1 âyetiyle tarif edilen taife içinde, hem لاَ تَزَالُ طَۤائِفَةٌ مِنْ اُمَّتِى 2 (ilâ ahir) hadisinin âhirzamanda gösterdikleri mücahidler içinde ve hem Ve'l-Asri Sûresinin اِلاَّ الَّذِينَ اٰمَنُوا 3 dan başlayan üç cümlenin mânâ-yı işârisinde hususî bir surette bir ferdi, Risale-i Nur'un has şakirtleri olduğuna sebep nedir ve veçh-i tahsisi nedir?

ELCEVAP: Sebebi ise, Risale-i Nur, yüze yakın din tılsımlarını ve hakaik-i Kur'âniyenin muammâlarını hall ve keşfetmiştir ki, her bir tılsımın bilinmemesinden, çok insanlar şübehata ve şükûke düşüp, tereddütlerden kurtulamayıp, bazan imanını kaybederdi.

Şimdi, bütün dinsizler toplansalar, o tılsımların keşfinden sonra galebe edemezler. Yirmi Sekizinci Mektuptaki İnâyât-ı Seb'ada bir kısmına işaret edilmiş. İnşaallah bir zaman o tılsımlar müstakil bir risalede cem edilecek.

Dipnot-1: "Kendilerine nimet verdiklerinin…" Fâtihâ Sûresi, 1:7.
Dipnot-2: bk. "Ümmetimden bir taife Allah'ın emri gelinceye kadar (yani kıyâmetin kopmasına kadar) hak üzerinde galip olacaktır." Bu hadis-i şerif, hadis kaynaklarında bu lafızlarla rivayet edildiği gibi, aynı mânâyı ifade eden farklı lâfızlarla da rivayet edilmiştir. Buhari, İ'tisam: 10; Müslim, İman: 247, İmâre: 170, 173, 174; Ebu Dâvud, Fiten: 1; Tirmizî, Fiten: 27, 51; İbni Mâce, Mukaddime: 1, Fiten: 9; Müsned, 5:34,269, 278, 279; el-Hâkim, el-Müstedrek, 4:449-450, 550.
Dipnot-3: "İman edenler müstesna." Asr Sûresi, 103:3.

Said Nursî