ABD Üniversite Profesörleri Birliği: Filistin'e destek veren öğrencilere polis müdahalesi utanç verici!

ABD Üniversite Profesörleri Birliği: Filistin'e destek veren öğrencilere polis müdahalesi utanç verici!

Amerikan Üniversite Profesörleri Birliğinin (AAUP) Columbia Üniversitesi şubesi, kampüste Filistin'e destek veren öğrencilerin dağıtılması için New York Polis Departmanını (NYPD) müdahaleye çağıran okul yönetimini kınadı

Columbia Üniversitesindeki barışçıl öğrenci gösterilerine yapılan polis müdahalesine tepkiler devam ediyor.

AAUP, X hesabından yaptığı paylaşımda, "Rektör (Minouche) Shafik, mütevelli heyeti, operasyon direktörü ve ilgili yöneticilerin 30 Nisan'da öğrenci protestocuları kampüsten uzaklaştırması için NYPD'yi çağırma kararını tartışmasız bir şekilde kınıyoruz." ifadesi kullanıldı.

Bu kararın, Üniversite Senatosu'na danışılmadan, yerleşik prosedürlere aykırı olarak alındığına dikkati çekilen paylaşımda, "Bu ihlaller, öğrencilerimize yönelik, utanç verici bir şekilde tüm dünyanın gözü önünde olan korkunç polis saldırısıyla doruğa ulaştı." değerlendirmesinde bulunuldu.

Paylaşımda, Columbia üniversitesi tarihinde ilk kez öğretim üyeleri, personel ve öğrencilerin, kendi kampüslerine kilitlendiğine dikkati çekilerek, Columbia yöneticilerinin üniversite tüzüklerini ve son 60 yılda uygulanan geleneksel uygulamaları göz ardı etmesinin kendilerine olan güveni geri dönülemez bir şekilde baltaladığı kaydedildi.

Öğrencilerin ifade ve akademik özgürlüğüne saygı duymayan Shafik yönetimi için "güvensizlik" oylaması çağrısı yapılan paylaşımda, bunun, üniversitenin ifade özgürlüğü, barışçıl toplanma hakkı ve ortak yönetim gibi temel değerlerini yeniden tesis etmenin tek yolu olduğu vurgulandı.

Paylaşımda, kampüsün derhal öğretim üyelerine, personele ve öğrencilere yeniden açılması ve NYPD'nin derhal geri çekilmesi talep edildi.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.