Diyanet'i irtica ile mücadele için kullandılar

Diyanet'i irtica ile mücadele için kullandılar

28 Şubat iddianamesi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi

Tahir Alperen'in haberi:

Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat iddianamesini kabul etti. Karargah'tan emir alarak darbe sürecini destekleyen haberlere imza atan gazetecilerin isimleri de iddianameye girdi.

28 Şubat iddianamesi Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Başsavcı Vekilliği'nin hazırladığı iddianamede, 103 kişiye eski TCK'nın 147. maddesinde belirtilen 'Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren devirmeye, düşürmeye iştirak' suçlaması yöneltildi. Sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Dönemin Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı'nın bir numaralı sanık olduğu iddianamede, Çevik Bir 2, aynı zamanda Balyoz darbe planından dolayı ceza alan Çetin Doğan ise 3 numaralı sanık olarak yer aldı. Aralarında eski Başbakanlardan Tansu Çiller ve Meral Akşenir'in de bulunduğu 465 kişi ise iddianamede mağdur. İddianamede BÇG'nin şeması da ilk defa yer aldı.

İddianamede ilgi çeken bir diğer ayrıntı da dönemin Diyanet İşleri Başkan Danışmanı olan Sanık Oğuz Kalelioğlu'nun evinde yapılan aramada ele geçen ve 'gizli' ibareli 2 sayfadan oluşan 'Güneş Psikolojik Harp Planı' oldu. Söz konusu belgede, Hacca giden milletvekillerinin fişlemelerine ilişkin bilgiler yer aldı. Aralarında Eyüp Âşık, Hüseyin Çelik, Akif Gülle, Yasin Hatipoğlu'nun da bulunduğu 28 milletvekili ve mensubu oldukları parti isimleri fişlemede yer aldı. Bir diğer belgede ise, 'Birinci gruptakiler radikal dinciler, siyasal İslamcılar, ikinci gruptakiler entelektüeller, üçüncü gruptakiler muhafazakârlar ve dindarlar, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yeri, Diyanet İşleri Başkanlığının irtica ile mücadele stratejisi başlığı altında 3 başlıktan oluşan ana esasların özetlendiği ve irtica ile mücadelemizde ana prensipler başlığı altında Batı Çalışma Grubunun Diyanet'i yönlendirmeye çalıştığı' yer aldı.

Yeni Şafak