Güney Kore'de helal restoranlar artıyor

Güney Kore'de helal restoranlar artıyor

Güney Kore'nin Turizm Yönetimi, ülkede 117 yeni Müslümanların inançlarına göre kesim yapan ve helal servisler sunan restoranın açıldığını söyledi.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

Risale Haber- Müslümanların turizm faaliyetleri esnasında en çok sıkıntı yaşadığı konulardan biri de helal servis yapan veya dini inançlarına uygun olan restoran bulabilmek: Bu ihtiyaca dikkat çeken Güney Kore Turizm Organizasyonu, ülkede Müslümanlar için de servis yapabilen ve helal servis yapan restoran sayısını arttırmaya çalışıyor.

Güney Kore'de son yıllarda 117 yeni helal servis yapabilen restoran olduğu bilgisi verildi. Bununla birlikte ülkede Müslümanların rahatlıkla yemek yiyebileceği restoran sayısı 252'ye ulaşmış durumda.

Güney Kore'de Müslümanlara hizmet verebilecek restoranlar çeşitli kategorilere ayrılmış durumda. Buna ülkede "Müslüman dostu restoran sınıflandırma sistemi" adı veriliyor. Bu sınıflandırmalar ise;

Müslüman dostu sertifikası

Helal kesim sertifikası

Müslümanlara özel restoranlar

Domuz eti bulunan restoranlar

Müslümanlara özel restoranlarda herhangi bir şekilde İslamiyet'e aykırı servis bulunmuyor. Müslüman dostu sertifikalarda ise menüler içinde Müslümanlara helal olmayan yiyecekler de bulunuyor. Helal kesim sertifikası ise et restoranlarına veriliyor.

Müslüman dostu hale getirilmiş 117 restoranın 75'i aynı zamanda helal kesim sertifikasına sahip. 

The Jakarta Post'un haberine göre ülkedeki Müslüman Turistler konusundaki gösterilen hassasiyet Güney Kore'ye gelen Müslüman turist sayısına da olumlu yansıyor.

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.