Muharrem İnce'nin Said Nursi'ye iftirasını kendisine aynen iade ediyoruz

Muharrem İnce'nin Said Nursi'ye iftirasını kendisine aynen iade ediyoruz

Muharrem İnce'nin Bediüzzaman Said Nursi'ye yönelik attığı iftiraya büyük tepkilere neden oldu. İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı, TBMM 25. ve 26. dönem Milletvekili Said Yüce, İnce'ye tepki gösterdi

Tarsus’ta bir gruba konuşma yapan ve CHP’lilerden oy isteyen Muharrem İnce, “CHP’lilere sesleniyorum; Said Nursi haindir, Atatürk tartışılmazımızdır" diye konuştu.

TAMAMEN YALAN VE İFTİRA!

“Memleket Partisi Başkanı Muharrem İnce'nin talihsiz açıklamalarını maalesef medyada gördük. Bu tamamen hilaf-ı hakikat, tamamen yalan ve iftiradır.” diye konuşan Said Yüce, vatan için ortaya koyduğu mücadelesine rağmen Said Nursi’ye ‘hain’ denilmesinin cehalet olduğunu vurguladı ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlete karşı asla bir karşı duruşu, başkaldırması olmadığı gibi her daim dua etmiş, talebelerini de bu istikamette yetiştirmiş. Yazdığı eserler bugün dünyanın 60 diline tercüme edilmiş. Milyonlarca insanın imanlarının kurtulmasına vesile olmuş. Böyle bir insana haşa ‘vatan haini’ gibi bir ifade kullanmak, yani bir cünunluktur, deliliktir, saçmalıktır. Bunu bütün gücümüzle şiddetle Muharrem İnce'ye iade ediyoruz. Kendi bilgisiz ve yalancı tavrını şiddetle kınıyoruz. Türk milleti ve sadece Türk milleti değil bütün İslam alemi Bediüzzaman Said Nursi'nin Kuran'a ve iman hakikatlerine olan vukufiyetini de bilir. Yazdığı eserlerin ne kadar yüksek insani değerler taşıdığını, Kuranî değerler taşıdığını okuyan herkes bilir. Hatta son zamanlarda FETÖ ve benzeri grupların da Bediüzzaman Hazretleri'nin imana dair yazdığı bu çok tesirli eserleri istismar edip kendi maksatlarına alet ettiğini de bu millet çok yakından gördü. Ve elhamdülillah muvaffak da olamadılar. O yüzden Muharrem İnce'nin saçmalıklarla dolu olan bu iftirasını aynen kendisine iade ediyoruz. Ve Bediüzzaman'ı doğru ve hakkıyla tanıyan aziz milletimize de şükranlarımızı sunuyoruz.”

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum