Siyonistlerden Grass’a linç kampanyası

Siyonistlerden Grass’a linç kampanyası

Nobel ödüllü sanatçı Günter Grass’ın, Siyonist lobinin tehditlerine rağmen Ortadoğu’yu savaşa sürükleyen İsrail’i eleştirmesine tepkiler linç kampanyasına dönüştü.

Alman Nobel ödüllü sanatçı Günter Grass’ın, Siyonist lobinin tehditlerine rağmen Ortadoğu’yu savaşa sürükleyen İsrail’i eleştirdiği şiirine tepkiler gelmeye devam ediyor. Bu arada Türkiye’deki sözde aydınlar ise Türkiye’yi de yakından ilgilendiren Siyonist tehdit yerine milletin inançlarına hakaret etmekle meşgul. Daha önce de benzer küstahlıklar sergileyen piyanist Fazıl Say şimdi de ezan ve Kur’an’daki Cennet tasvirine hakaret etti. Dünyayı İsrail tehdidine karşı uyaran Grass’ın tavrı ile İsrail lobisi gibi çalışan Say arasındaki fark, aydın geçinenlerin ahlak sorununu gözler önüne serdi.

GRASS’A LİNÇ KAMPANYASI

Grass’ın İsrail’i ve İsrail’e nükleer denizaltı veren ülkesi Almanya’yı eleştirdiği şiiri sebebiyle adeta linç kampanyası başlatıldı. Uluslararası Yahudi lobileri Grass’ı “Hitler” ile kıyaslarken, 84 yaşındaki Grass kendisine karşı medya tarafından linç kampanyası yürütüldüğünü ifade ederek gazetecilikteki geniş hoşgörüyü özlediğini ifade etti. Gündemin adeta Grass’a kilitlendiği Almanya’da “Söylenmesi zorunlu olan” adlı şiirinde de ifade ettiği gibi art arda “antisemitizm” suçlamaları yapılıyor.

SAY: RETWEET YAPTIM

Nobel ödüllü Grass, yeni bir dünya savaşına karşı tüm baskıları göğüsleyerek İsrail’i eleştirirken, Türkiye’deki sözde aydın piyanist Fazıl Say sosyal paylaşım sitesinden manevi değerlerle alay eden mesajlar yayınladı. Twitter’de, “Müezzin 22 saniyede okudu aksam ezanını yahu. Prestissimmo con fuco!!! Ne acelen var? Sevgili? Rakı masası?” benzeri ifadelere yer veren Say, tepkiler üzerine ahlaksızlığını savundu. Söz konusu mesajların kendisine ait olmadığını anlatan Say, “Retweet yaptım” diyerek başkalarının yazdığı mesajları paylaştığını söyledi.

ANNE SAY YAHUDİ LOBİSİ OĞLUMA ‘BİZİM İÇİN ÇALIŞ’ DEDİ  

Daha önce de “Türkiye’de AK Parti’nin seçim zaferi ile ilgili, “Tüm bakan eşleri türban takıyor. İslamcılar zaten kazandı, biz yüzde 30, onlar ise yüzde 70. Başka yere taşınmayı düşünüyorum” diye konuşan Fazıl Say’ın annesi Gürgün Say, oğluna Yahudilerin nasıl kendileri için çalışmasını istediklerini anlatmıştı. Konuyla ilgili bir açıklamasında Gürgün Say şunları anlatmıştı: “Fazıl Say’dan dinlediğime göre, 2000’li yılların başlarında Amerika’da verdiği bir konserden sonra Beyaz Saray’dan bir yetkili kulise gelmiş. Kendisi Nazi kampından kaçarak kurtulan ve çektiklerini anlatan kitabı Amerika’da best seller olan bir yazar. Fazıl’a ‘Biz Yahudi lobisi olarak Türkiye’nin AB’ye girmesini destekleyeceğiz ama sen de bize yardımcı olacaksın’ demiş.”

YAHUDİ’YE SUSPUS, MÜSLÜMANA PAPUÇ KADAR DİL

Teklifle ilgili Say’ın o zaman kesin bir cevap vermediğini anlatan anne Say, “Nasıl cevap verebilsin? Kendisi siyasetçi değil ki, diplomat değil ki... Genç bir sanatçı” demişti. Ancak Say’ın daha sonra Yahudi lobisinin teklifine olumlu cevap verdiği anlaşıldı. Zira Say, 2000’den sonra birkaç defa İsrail’e gitti. Laikçi görüşleri ile sürekli İslam’a hakaretler eden Say, muharref Tevrat’a göre kurulan İsrail devletinden övgüler aldı.

Yeni Akit