Yeni müfredat için bir haftada 45 bin 636 görüş bildirildi

Yeni müfredat için bir haftada 45 bin 636 görüş bildirildi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyunun görüşüne açılan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli müfredat taslağı hakkında konuştu

Diyarbakır'da "İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı"na katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Bakanlığın gündemindeki önemli konulardan birinin yeni müfredat taslağı olduğunu belirtti. Tekin, Türkiye'de kamuoyunun eğitim öğretimle ilgili bu kadar canlı olmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Müfredat değişikliklerinin toplumun her kesiminden ilgi ve alaka gördüğünü ifade eden Tekin, eğitim öğretim sürecine ilgi gösteren herkese teşekkür etti.

Katkı ve önerilerin bakanlıkta ciddi şekilde değerlendirileceğini vurgulayan Tekin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sadece bir rakam vermek istiyorum. Bugün itibarıyla bir hafta oldu, bir hafta içerisinde eğitim öğretim müfredatlarımız yani bizim program dediğimiz dokümanlar 1 milyon 372 bin defa indirilmiş. Yani o yüzlerce sayfa diye ifade ettiğimiz programlar 1 milyon 372 bin defa indirilmiş. Bu çok devasa bir rakam. O dosyaların 1,5 milyona yakın kişi tarafından indirilmiş olması benim açımdan, problemleri kamuoyuyla birlikte çözmek isteyen, istişare süreciyle yürütmek isteyen bir bakan olarak oldukça mutluluk verici bir şey. Aynı şekilde an itibarıyla, bunların bir kısmı ayrıntılı rapor, bir kısmı kısa düşünce, görüş ve öneri olmak üzere toplamda 45 bin 636 ayrı görüş bildirilmiş. Görüş bildiren, kanaat ifade eden kişilere teşekkür etmek istiyorum. Bütün bu katkılara, tüm bu yapıcı sürece açığız. Eğitim öğretim süreci ancak 86 milyon kişinin gerek gerçek gerek tüzel kişilerin gerek kamu kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin katkısıyla desteklenirse güçlü bir altyapıya kavuşmuş olur."

trt

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.