63 bin 798 aday YKS’de ‘sıfır’ çekti

63 bin 798 aday YKS’de ‘sıfır’ çekti

YKS sonuçlarına göre 63.798 aday sıfır çekti yani bu adaylar TYT’de Türkçe ya da Matematik testinde 0,5 net dahi çıkaramadı

Üniversite hayali kuran yaklaşık 2.8 milyon adayın katıldığı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Tercihler 25 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

2 TESTTE % 50 AŞILDI

ÖSYM’nin açıkladığı veriler incelendiğinde sınavı geçerli olan adaylardan 63.798’inin sıfır çektiği görüldü. Puanları 100’ün altında kalan bu adaylar, TYT’de Türkçe ya da Matematik testinden yarım net dahi çıkaramadılar. Bu testlerde toplam 80 soru bulunuyor ve puanlarının hesaplanması için herhangi birinden 0,5 net çıkarmaları gerekiyordu.

Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin testlere göre doğru cevap sayısı ortalamaları incelendiğinde ise sadece iki testte yüzde 50’nin üzerinde başarı yakalandığı görüldü. YDT Rusça testinde yüzde 65,4; TYT Türkçe’de de yüzde 53,6 oranında başarı elde edilirken başarı oranı en düşük testler yüzde 11,2 ile AYT Kimya; yüzde 13,86 ile de AYT Matematik oldu.

Üstelik bu ortalamalar net ortalamaları değil. Ayrıca mezunları da dahil ederek, tüm adayların sonuçları incelendiğinde başarının daha da düştüğü görülüyor.

Milliyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.