Acılı baba tepkili: Köpeklerin sizin çocuğunuzu parçalamasını ister misiniz?

Acılı baba tepkili: Köpeklerin sizin çocuğunuzu parçalamasını ister misiniz?

Ankara’nın Keçiören ilçesinde sokak köpeklerinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz, yapılan yeni düzenlemeye karşı çıkan vatandaşlara tepki göstererek, “Kendi çocuklarının parçalanmasını isterler miydi?” dedi.

Ankara’nın Keçiören ilçesinde okula gitmek için evinden çıkan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz, 7 Aralık 2023 tarihinde başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğradı.

Olayın ardından Hacettepe Üniversitesi İhsan Doğramacı Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavi altına alınan çocuk, 3 aylık tedavi sürecinin ardından taburcu oldu. Zorlu ameliyat süreçleri atlatan Tunahan Yılmaz, taburcu olmasına rağmen hala tedavi görüyor.

Başıboş sokak köpekleri saldırılarının ardından hazırlanan çalışma ile köpeklerin toplanması, kısırlaştırılması, bakımlarının yapılmasından sonra sahiplendirme konusunda teşvik sağlanması amaçlanıyor.

Köpeklerin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz’ın babası Halil Yılmaz düzenlemeye karşı çıkanlara tepki gösterdi. Baba Halil Yılmaz, Meclis'e gelecek olan düzenlemeyi desteklediklerini söyledi.

"DÜZENLEMEYE KARŞI ÇIKANLARIN BAŞINA GELSE, KENDİ ÇOCUKLARININ PARÇALANMASINI İSTERLER MİYDİ?"

Yasa tasarısını okuduğunu belirten Halil Yılmaz, "Altına imzamı atarım. Biz, Tunahan’ın 1 hafta sonra 7 ay olacak. 7 aydır neler çektiğimizi bir Allah bilir, bir de biz biliriz. Tunahan’ın yaklaşık 34 gün sonra bir ameliyatı var. Şu anda vücudu parçalı halde. Bütün kaba etleri, kasları eksik" dedi.

Hayvanları Koruma Kanunu'nda yapılacak olan yeni düzenlemeye karşı çıkan vatandaşlara seslenen Yılmaz, "Bu neyin davası? Benim başıma gelen veya ölen onlarca insanlarımız var, parçalanan çocuklarımız var. Onların başına gelse, kendi çocuklarının parçalanmasını isterler miydi? Çoğu insanın hayvansever olduğuna inanıyoruz ama biz de hayvan severiz. Bizim de içimiz acıyor" diye konuştu.

"BİZ ÖLÜME ZATEN KARŞIYIZ, KATLİAM YAPILSIN DEMİYORUZ"

Kendi çocuğunun okul harçlığıyla mama almak için 2 kilometre yürüdüğünü anlatan Yılmaz, "Benim evladım köpeğin yavrularına ve kedinin yavrularına mama getirdi. Biz böyle bir insanız. Biz ölüme zaten karşıyız, katliam yapılsın demiyoruz" açıklamasında bulundu. ntv

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum