Adıyaman Bölge Yatılı Kur'an Kursu'na gelen öğrenciler "Kur'an muhafızı" olarak yetişiyor
Kurs Müdürü Ömer Ünsal, Yatılı Kur'an Kursunda, sadece Kur'an eğitimini vermekle yetinmediklerini, çocukların bedensel, ruhsal ve psikolojik eğitimini de önemsediklerini belirtti.
Ortaokula geçen öğrencilerin hem akademik eğitimlerini almaları hem de hafız olmaları için bütün şartları oldurduklarını belirten Ünsal, hiçbir öğrenci için ücret talep etmediklerini belirtti.
Konu hakkında İLKHA'ya değerlendirmede bulunan Ünsal, "İl Müftülüğümüze bağlı Bölge Yatılı Kur'an Kursumuz, Millî Eğitim Bakanlığımız ile Diyanet İşleri Başkanlığımız arasındaki örgün eğitim ile birlikte hafızlık yapma projesi kapsamında açılmış olan bir mekandır. Bu protokol nedir? Çocuklarımız ilköğretim 5. sınıfa geçerken o çocuklarımızı alıyoruz, yaklaşık 3 ay boyunca yaz kurslarına alıyoruz. 5. sınıfta yüzüne okutuyoruz. 6. sınıfta burada yatılı olarak kalıyorlar. Çocuklarımızı haziran ayında, değilse maksimum eylül ayına yetişecek tarzda sınava hazırlıyoruz." dedi.
"Maksimum 15 ayda hafızlıklarını tamamlamış oluyoruz"
Hafızlık için en fazla 15 ay gibi kısa bir zamanın gerektiğini belirten Ünsal "Adıyaman'ımızda bu yıl yaklaşık 50 erkek, 50 de kız öğrencimiz proje kapsamında hafızlığa başladılar. Bazı öğrencilerimiz istidatları yetmediğinden bırakma gereği duyuyorlar ya da ailesi çekiyor. Şu an kursumuzda 28 erkek öğrencimiz, kız hafızlık kursumuzda da yaklaşık 30 öğrencimiz var. Nasip olursa haziran ayı itibariyle hepsi hafızlığını bitirmiş olacak inşallah. Çocuklarımızı kabiliyetleri ölçüsünde değerlendiriyoruz. Her çocuğun kabiliyeti farklı olduğundan genelde 5. sınıftan aldığımızda, yaklaşık bir yıl yüzüne Kur'an-ı Kerim okutuyor, haziran ayı itibariyle çocuklarımızı ezbere başlatıyoruz. Haziran ayını başlangıç olarak kabul edecek olursak bir sonraki hazirana, en geç eylül ayına kadar da sınava hazırlama aşaması var. Maksimum 15 ay gibi kısa bir sürede hafızlıklarını tamamlamış oluyoruz. Akademik dersler için örgün eğitimlerine de devam etmiş oluyorlar." ifadelerini kullandı.
"Bağımlılık kavramı artık değişti"
Gelişen teknolojiye bağlı olarak bağımlılık kavramının değiştiğini belirten Ünsal "Bağımlılık kavramı da artık ciddi manada değişti. Daha önceden farklı ifadelerle bağımlılıklar anlatılırken şimdi sosyal medya bağımlılığından bahsediliyor. Elhamdülillah bu münasebetle bizim bu kurslarımız, çocuklarımızın o bağımlılık yönünü de bitirmiş oluyor. Çocuklarımız buraya geldiklerinde sosyal aktivitelerdeki eksikliği de tamamlamış oluyoruz. Yani sadece Kur'an eğitimi vermiyoruz. Bununla birlikte bedensel eğitim, ruhsal eğitim ve çocuklarımızın psikolojik eğitimini de önemsiyoruz." şeklinde konuştu.
Çocukların sosyal aktiviteleriyle birlikte ruhsal yönlerine yönelik de eğitimler verdiklerini söyleyen Ünsal, "Bu yıl nasip olursa bir çalıştayımız var. Önümüzdeki hafta itibariyle başlayacağız. O çalıştay gereğince; çocuklarımızın hem fiziksel gelişimini etkileyecek hem ruhen etkileyecek bazı faaliyetler de yapıyoruz. Çocuklarımızı, mayıs ayı ortasına doğru, ön sınava alacağız. Çocuklarımızın oraya kaydını yaptırsınlar. Biz bu çocuklarımızla özel ilgilenelim." dedi.
"Hiçbir maddi karşılık beklemiyoruz"
Adıyaman'ın hafızlık noktasında istenilen düzeyde olmadığını dile getiren Ünsal şöyle devam etti:
Çocuklarımızı dışarıda başıboş bırakmaktansa Kur'an muhafızları yapalım. Adıyaman'ımızda bu kültürün oluşturulmasına vesile olalım. Çünkü Adıyaman'ımızda maalesef böyle bir hafızlık kültürü henüz oturmuş değil. Bizim en büyük problemlerimizden bir tanesi bu. Bu ifadelerimizi duyan, okuyan her vatandaştan özel istirhamım; Kur'an muhafızı yetiştirme adına çocuklarını buralara getirsinler, evlatlarını bizlere emanet etsinler. Öğrencilerimizi 5. sınıftan itibaren aldığımızdan, son sınıfa kadar hiçbir ücret talebimiz yoktur. Hiçbir maddi karşılık beklemiyoruz, almıyoruz. Ortaokulu bitirmiş olan hafız öğrencilerimiz için Adıyaman'ımızda proje okullarımız var. Oralarda bir sınıf açma çalışmamız var. Nasip olur da gerçekleşecek olursa, hafızlığını bitirmiş öğrencilerimiz o proje okullarına hafızlık belgelerini göstererek sınavsız gidebileceklerdir. Daha güzel bir okul ve eğitimle eğitimlerini tamamlamış olacaklar.
Velilere seslenen Ünsal son olarak, "İnşallah velilerimizden arzumuz bir evladın babasına, annesine, ailesine verebileceği en büyük hediye Kur 'an hafızlığıdır. Yani evladımızın bir doktor, mühendis veya farklı branşlarda akademik kariyer sahibi olmalarını talep edebiliriz. Ama 'Hafız olan bir doktor', 'Hafız olan bir mühendis', 'Hafız olan bir öğretmen' veya diğer akademik kariyerlerde hafız olmakla beraber diğerlerini talep etmek hepsinden daha güzel olacaktır. Biz velilerimizden bunu talep etmelerini arzu ediyoruz." dedi.
İLKHA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.