Ak Partili Sakarya Belediyesi, Atatürk heykelini yenilemek için milyonlar harcayacak

Ak Partili Sakarya Belediyesi, Atatürk heykelini yenilemek için milyonlar harcayacak

Yazıktır, günahtır, israftır... AK Partili Sakarya Büyükşehir Belediyesi, M. Kemal Atatürk'ün heykelini yenilemek için oylama başlattı

Tasarruf tedbirlerinin uygulandığının iddia edildiği Türkiye'de gariplikler yaşanmaya devam ediyor. CHP'li belediyelerin heykelcilik sevdasına son dönemlerde Ak Partili belediyeler de kapıldı.

Daha önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi heykel yenileme adı altında 10 metrelik heykel yaptırmıştı. Sonra da seçimleri kaybetmişti.

Şimdi de Sakarya Büyükşehir Belediyesi, aynı hatayı tekrarlamak üzere. Başkan Yusuf Alemdar, M. Kemal’in mirasını onurlandırmak istediklerini belirtti.

Alemdar'ın açıklaması şöyle:

"Uzun yıllardır yeri ve yenilenmesi ile ilgili taleplerin dile getirildiği Demokrasi Meydanı’nda bulunan Gazi Mustafa Kemal Atatürk heykelini hemşehrilerimizin oylarıyla yeniliyoruz. Alanında uzman sanatçılar tarafından hazırlanan üç tasarımı hemşehrilerimizin oylarına sunuyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şanlı mirasını onurlandıracak bu eser, Sakarya’nın kalbinde yer alacak. Gelin hep birlikte karar verelim."

Başkanın sözlerine tepki gösteren seçmenler, "milletin geçim derdinde olduğu bir dönemde çok gerekliymiş gibi heykel yenilemenin kime ne faydası olacak" sorusunu soruyor.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
6 Yorum