Akademisyenler Risale-i Nur için buluştu

Akademisyenler Risale-i Nur için buluştu

Risale Akademi’nin düzenlemiş olduğu “Akademisyenler Buluşması-1” dün Diyarbakır Kültür Merkezinde başladı.

Hediyetullah Çit’in haberi - RisaleHaber

Risale Akademi’nin düzenlemiş olduğu “Akademisyenler Buluşması-1” Diyarbakır Kültür Merkezinde gerçekleştirildi.

Program sunumunu Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız yaparken açış konuşmasını Risale Akademi Genel Sekreteri Kadir Aytar yaptı. Aytar, “Risale-i Nur Durum Tespit, Risale-i Nur Tasnif ve 100 Kavram’da Risale-i Nur Ansiklopedisi” projelerinden bahsederek, akademisyenlerden destek istedi. Ayarıca ilmi, siyasi, sosyal ve sair konularda gündemle ilgili talepleri karşılamak için hazırlıklı olunması ve gündeme sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

salon.20110411114858.jpg

Aytar, “Risale-i Nur işlenmemiş bir maden olarak önümüzde durmaktadır. Bunları işleyecek olan ve ihtiyaçlara cevap verecek şekle getirecek olan siz akademisyenlerimizsiniz.” şeklinde konuştu.
Kadir Aytar’ın konuşmasının ardından tanıtım filmi gösterildi.

aybak.jpg

İlk konuşmacı Prof. Dr. Mehmet Aybak “Akademik Hayatta Risale-i Nur” konulu bir konuşma yaptı. Bilim ve Tefekkür çerçevesinde Risale-i Nurların nasıl akademik zeminlere taşınması gerektiği ve Said Nursi’nin genç akademisyenlere vermiş olduğu, şerh, izah, tanzim ve tashih gibi görevleri hatırlatarak konuşmasına son verdi.

benek.jpg

İkinci konuşmacı Dr. İsmail Benek de Risale Akademinin kuruluşundan itibaren yaptıkları faaliyetleri ve Enstitüler, Araştırma Merkezi, Etkinlikler, Yayınlar ve Gündem başlıklarının işlevi ve projeksiyonu hakkında bilgiler verdi.

Risale Akademinin sıfır merkezli ve herkesi kucaklayan, akademik düşünen her akademisyene ve akademik düşünceye sahip olanlara kapısının açık olduğunu belirten Benek, proje odaklı çalışmalarla Allah’ı ve Said Nursi’yi seven hatta meşru dairede eleştiren akademisyenlerle çalışmaktan mutluluk duyacağını belirterek, internetin sırran tenevveret olduğunu söyleyip sözlerine son verdi.

salon1.jpg

Akademisyenler Buluşması’nın ikinci bölümü müzakereler ile devam etti. Daha sonra bilim kurulları oluşturmak ve çalışma prensipleri ile Risale-i Nura dayalı üretilebilecek projeleri tesbit edildi. Son olarak da dilek ve temennilerle program kapandı.