Akademisyenlerin sadece yüzde 1’i maaşından memnun
Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) öğretim elemanlarının özlük hakları, mobbing ve çalışma şartları ile ilgili önemli bir araştırma yaptı.
Yasin Kılıç'ın haberi:
Bin 955 akademisyenin katıldığı ‘Akademisyenlik Tanım’ başlıklı anketin sonuçlarına göre öğretim üyelerinin sadece yüzde 1’i aldığı maaştan memnun. Ankete katılan akademisyenlerin yüzde 88’i maaşından memnun olmadığını dile getirirken, kısmen memnun olanların oranı yüzde 10.
Öğretim elemanlarının özlük haklarını korumak, iyileştirmek, mobbing ile mücadeleye destek olmak ve eğitim-öğretim çalışmaları yapmak amacıyla kurulan Öğretim Elemanları Derneği (ÖGEDER) ‘Akademisyenlik Tanım’ anketi yaptı. Aralarında Bin 138’i araştırma görevlisi, 250’si öğretim üyesi, 184’ü yardımcı doçent, 93’ü doktor, 80’i doçent, 79’u okutman, 59’u profesör bulunan toplam Bin 955 akademisyenin katıldığı ankette önemli sonuçlara ulaşıldı. Ankete göre sadece 4 akademisyenden 1’i akademik olarak yaptığı çalışmalardan memnun.
Ankete katılanlara sorulan, Akademik olarak yaptığınız çalışmalardan memnun musunuz? sorusuna yüzde 56’sı bin 119’u kısmen, yüzde 19’u 380’i hayır ve yüzde 25’i 488’i evet cevabını verdi. Akademik olarak yaptığınız çalışmalarda üniversitenizden yeterince destek alabiliyor musunuz? sorusuna ise akademisyenlerin sadece yüzde 11’i 216’sı evet cevabını verdi. Akademisyenlerden yüzde 45’i 887’si akademik çalışmalarında üniversitelerinden herhangi bir destek almadığı belirtirken kısmen destek alanların oranı yüzde 44 yani 884 olarak gerçekleşti Yurtdışında başka bir üniversitede çalışmak isteyen akademisyenlerin oranı ise yüzde 84 yani bin 166 olarak belirlendi. Yurtdışında çalışmak istemeyen akademisyen oranı ise sadece yüzde 16. Akademisyenlere sorulan Yurtdışında başka bir üniversitede çalışmak isteseydiniz kaç yıl çalışmak isterdiniz? Sorusuna ise yüzde 50’si 1-3 Yıl, yüzde 21’i 4-6 yıl, yüzde 10’u 6-10 yıl ve yüzde 20’si 10-30 yıl olarak cevap verdi. Çalışma şartlarından memnun olan akademisyen oranı ise sadece yüzde 12. Akademisyenlerin yüzde 45’i 904 kişi çalışma şartlarından memnun olmadığını belirtirken, yüzde 43’ü çalışma şartlarından kısmen memnun olduğunu vurguladı.
AKADEMİSYENLERİN SADECE YÜZDE 1’İ MAAŞINDAN MEMNUN
Maaşından memnun olan akademisyen oranı ise yüzde 1 oranında kaldı. Akademisyenlerin yüzde 88’i maaşından memnun olmadığını dile getirirken kısmen memnun olanların oranı yüzde 10. Akademisyenlere sorulan Mobbing’e uğradınız mı? sorusuna ise yüzde 37’si 734’ü evet cevabını verdi. Akademisyenlerin yüzde 35’i 701’i mobbinge uğramadığını belirtirken yüzde 28İ 552’si kısmen mobbinge uğradığını belirtti. İmkânınız olsa başka kuruma geçmek ister miydiniz? Sorusuna akademisyenlerin yüzde 59’u evet yüzde 41’i hayır cevabını verdi. İleride çocuklarınızın Akademisyen olmasını ister miydiniz – tavsiye eder miydiniz? Sorusuna evet cevabını verenlerin oranı yüzde 39, hayır cevabı verenlerin ise yüzde 61 olarak tespit edildi.
Cihan
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.