Atatürkçü ilahiyatçılar İslam şeriatını kötüledi

Atatürkçü ilahiyatçılar İslam şeriatını kötüledi

Kendilerine ilahiyatçı olarak adlandıran 14 kişi İslam şeriatını değersizleştiren bir bildiri yayınladı. Atatürkçü olarak bilinen isimlerin şeriatı kötülemesi "bu anlayıştan böyle bir açıklama normal" yorumlarına yol açtı

Aralarında "Allahu Ekber demek yasa dışı örgüt propagandasıdır", "Atatürk cehenneme giderse ben de onunla gideceğim", "Allah konuşmaz, Kur'an Allah'ın kelamı değildir" diyen Cemil Kılıç ve "Kur'an'da başörtüsü yoktur. Başörtüsü Yahudi geleneğidir" diyen Prof. Şahin Filiz'in de olduğu, Kur'an ve Peygamberimizin (asm) hadisleriyle problemi olan 14 ilahiyatçı güya İslam savunması yaparak cehaletlerini ortaya koydu.

AYETLER DÖNEMSELMİŞ!

"İslam şeriatı denilen kavram İslam’ın kendisi demek değildir. Zira şeriat kurallarının çok azının kaynağı Kur’an ayetleridir" iddiasının yer aldığı bildiride, ayetlerin çoğunun dönemsel olduğu da belirtildi.

"ŞERİAT KURALLARININ İNSAN ONURUNA YAKIŞIR BİR KARŞILIĞI YOK"MUŞ

Şeriatten "Kurallar yığını" olarak bahsedilen bildiride, "Birey kimliği, kadın erkek eşitliği, iktisadî ilişkiler, suç ve ceza kavramı, aile hukuku, siyasi sistem ve bilimsel çalışmalar açısından şeriat hukuku, dönemin Arap toplumunda değişim ve dönüşüme öncülük eden ilk uygulamaları içerse de günümüzde uygulanabilirliği söz konusu olmayan kurallar yığını olarak, ancak akademide hukuk tarihi dersleri için bir anlama sahip olabilir. Başka bir deyişle şeriat kurallarının güncel yaşamda insan onuruna yakışır bir karşılığı yoktur. Çok eşliği, kölelik kurumunu, çocuk yaşta evliliği, haremlik selamlık uygulamasını, haklar bakımından kadınların ikincilliğini, mürtedin idamını ve tekfirciliği içermesi, iktisadî tezler bağlamında da günümüzün girift ekonomik ilişkilerini karşılayamayacak denli basit oluşu, siyasal sistem açısından ise otoriter ve totaliter bir rejimi öngörmesi, şeriatı kabul edilebilir olmaktan uzaklaştırmakta ve olanaksız kılmaktadır" görüşleri de yer aldı.

ATATÜRKÇÜ İLAHİYATÇILAR BÖYLE OLUR

Cemil Kılıç, Prof. Dr. Şahin Filiz, Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Prof. Dr. İsrafil Balcı, Dr. Hatice Doğan, Hakkı Yılmaz, Dr. Hıdır Temel, İdris Şahin Yaşar Koçer, Fikret Eroğlu, Halis Dinçer, Emine Yücel, Mehmet Göl ve Mustafa Sağer'in imzasını taşıyan bildiride Atatürk güzellemesi yapılması da söz konusu şahısların nasıl birer "ilahiyatçı" olduklarını gözler önüne seriyor.

ŞERİAT NEDİR?

Şeriat kavramını kötüleyen sözde ilahiyatçılar, Bediüzzaman Said Nursi'nin "şeriat" tanımını okumalı:

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum