Ayşenur'un yaşamı, mesajları ve kişiliği geniş yankı buldu: Allah'a tam teslimiyet yolculuğu

Ayşenur'un yaşamı, mesajları ve kişiliği geniş yankı buldu: Allah'a tam teslimiyet yolculuğu

Terörist sürüsü israil ordusunun katlettiği Ayşenur Ezgi Eygi kendini adadığı çalışmaları “Allah'a tam teslimiyet yolculuğu” olarak nitelendirirken, yakın çevresi onu "Tanıdığı ve tanımadığı herkes için inanılmaz bir arkadaş" olarak biliyordu

Eygi son yıllarda, ABD'deki Müslümanlara yönelik faaliyetler yürüten "Wasat" adlı kuruluşta aktif şekilde faaliyetlerde bulunuyordu. Eygi'nin ölümünün ardından, faaliyetleri sırasında 2019 yılında çekilmiş bir fotoğrafı da paylaşıma girdi.

İHTİYAÇ DUYDUĞUM ÜMMET

Eygi'nin bir kağıda yazdığı notu tutarken göründüğü fotoğrafta, "Wasat benim için Allah'a tam teslimiyet yolculuğumu desteklemek için ihtiyaç duyduğum ümmet. Doğru yolda birbirlerini desteklemeye adanmış bir topluluk." ifadeleri yer alıyordu.

Eygi’nin İsrail ordusunca katledilmesinin ardından bir taziye mesajı yayımlayan Wasat, paylaşımında, ”Allah yolunda öldürülenler için 'ölüler' demeyin. Hayır, onlar diridirler, fakat siz bilemezsiniz" Kur'an-ı Kerim ayetine atıfta bulunarak, şu ifadelere yer verdi:

SESSİZLER İÇİN AYAĞA KALKMAK, EZİLENLERİN YANINDA OLMAK

"Allah'ın hükmüne razıyız ama yine de topluluk olarak yas tutuyoruz. Bu sabah, topluluğumuz üyesi Ayşenur Ezgi Eygi'nin Filistin'de Batı Şeria'nın yasadışı ilhakını protesto ederken İsrail işgal güçleri tarafından öldürüldüğüne dair üzücü bir haberle uyandık. Ayşenur, birçoğumuzla birlikte topluluğun bir üyesiydi ve maneviyatını her zaman topluluk aktivizmindeki çalışmalarına bağlayan biriydi. Rachel Corrie'nin 2003'te Filistinliler için barışçıl protestolar yaparken hayatını kaybeden Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde gönüllü olarak çalışıyordu.

İmam Hüseyin, Malcolm ve geleneğimizin büyükleri gibi Ayşenur da inandığı 'sessizler için ayağa kalkmak, ezilenlerin yanında olmak, eylem yoluyla inancı somutlaştırmak' ilkeleri uğruna hayatını feda etti. Nablus'un güneyindeki Beyta'da bulunan Sabih Dağı'ndaki yasadışı İsrail yerleşimlerine karşı gerçekleştirdiği son protesto yürüyüşü, inşallah onu Allah'a götürecek olan bir duaydı.

Yine de yakın çevremizi Ayşenur olmadan hayal etmek inanılmaz derecede zor. İnancını, aktivizmini ve sanatçılığını birleştirerek en yüksek ideallerimizi somutlaştırdı. Ancak, onunla birlikte olan birçoğumuz onun çok daha fazlası olduğunu biliyoruz. İnanılmaz derecede incelikli, zarif 26 yaşında bir kadındı. Tanıdığı ve tanımadığı herkes için inanılmaz bir eş, kız evlat, kız kardeş, arkadaş ve yol arkadaşıydı. Ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz. Allah rahmet eylesin."

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum