Bebekli aileler ağrı kesici, sakinleştirici özelliği nedeniyle kehribarı kullanıyor
Kainat eczanesinden ana maddesi reçine olan kehribar son yıllarda süslerden takılara birçok şekilde karşımıza çıkmaya başladı
Kehribarı oluşturan çam türü reçineler fosilleşmeye başlamadan önce sinekten arıya kurtçuktan karıncaya canlıları içerisinde hapsetmesiyle onların da fosilleşmesini sağlar. Bu şekilde çıkarılan kehribar taşları da çok kıymetli olur.
Türkiye’de Erzincan, Bayburt, Erzurum gibi bölgelerde bulunan kehribarın ağrı kesici, sakinleştirici özelliği olduğuna inanılıyor. Genelde yetişkinler tarafından tercih edilse de faydalarıyla birlikte günümüzde bebekler için de kullanılır oldu.
Şifalı olduğu düşünülen bu taşlar özellikle bebeklerin diş çıkaracağı aylarda kolye şeklinde temin ediliyor. Bebeklerin boynuna takılan bu kolyelerin ağrıları kesmesinin yanı sıra salyaları da azalttığı söyleniyor.
Popüler bir ürün olmasıyla sahtesi de piyasaya sürülen kehribarın orijinali ise kokusu ile diğerlerinden ayrılıyor. Çam kokan kehribar taşlarını tuzlu suya attığınızda batmaz. Taşları temizlemek için ise sadece ılık suyun altında bir süre bekletmeniz yeterli.
Türkiye
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.