Bediüzzaman ve Risale-i Nur medeni bir deneyim
Eraslan, "Bediüzzaman kitleleri şiddetten uzak tutmayı başarabilmiş medeni bir deneyim" dedi
Risale Haber-Haber Merkezi
Star yazarı Sibel Eraslan, "Bediüzzaman, sabırlı duruş ve imanı esas alan fikriyatıyla, baskıya maruz kalmış kitleleri şiddetten uzak tutmayı başarabilmiş medeni bir deneyim" dedi.
Hasan El-Benna’nın torunu Dr. Tarık Ramazan'ın İslami hareketleri incelediği tezinde, Müslüman Kardeşler cemiyeti kadar dikkat çekici bulduğu Bediüzzaman ve Risale-i Nur hareketinden de söz ettiğini ifade eden Eraslan, "Antidemokratik şartlar, sıkıyönetim, baskı ve idamların içinden geçtikleri halde hem Mısır’daki İhvan hem Türkiye’deki Risale; fikri ihya ve inşa metoduyla hareket etmiştir" dedi.
Mısır’ın olağanüstü baskıcı rejimi sayesinde İhvan’dan yarılarak kopan Tekfir ekolü deneyiminin, Türkiye’de yaşanmamış olmasının dikkat çekici olduğunu vurgulayan Eraslan, yazısını şöyle sürdürdü:
"Bediüzzaman, sabırlı duruş ve imanı esas alan fikriyatıyla, baskıya maruz kalmış kitleleri şiddetten uzak tutmayı başarabilmiş medeni bir deneyim... Oysa diktatörler, tıpkı Laden örneğinde olduğu gibi, onun naaşından bile ürperdikleri için, saklarlar onu, kabri bilinmez. Şayialar arasında Seyda’nın denize bırakıldığı söylencesi vardır.
"Dün, Bediüzzaman olarak denize bırakılan naaş, bugün Amerika kıyılarından, Okyanus ötesinden insanlığa barış ve kardeşlik nasihatleriyle Gülen ekolü olarak yeniden dirilmiş gibidir. Merve Kavakçı’yı da denize attılar, ne oldu, karşı kıyıdan çıktı... Denize gömülmek ve denizden çıkıp gelmek hadisesi önemli. Tevrat ve Kur’an, Hz. Yusuf olarak Nil’e bırakılanın, bir gün Hz. Musa olarak kıyılara döndüğünü anlatır...