Bediüzzaman ve talebesi Hacı Hulusi Yahyagil için Elazığ'da mevlid okundu

Bediüzzaman ve talebesi Hacı Hulusi Yahyagil için Elazığ'da mevlid okundu

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Hacı Hulusi Yahyagil, vefatının 38. yıldönümünde düzenlenen mevlit programıyla yad edildi

Elazığ'ın manevi önderlerinden ve Bediüzzaman Said Nursi'nin en yakın talebelerinden biri olan Hacı Hulusi Yahyagil, vefatının 38. yıldönümünde düzenlenen bir mevlit programıyla anıldı. Mevlid yoğun katılımıyla gerçekleşti.

HACI HULUSİ YAHYAGİL’İN KENDİ SESİNDEN DUA DİNLETİSİ

Mevlit programında, Kur'an-ı Kerim okundu. Risale-i Nur’dan dersler yapıldı, Hacı Hulusi Yahyagil ve Bediüzzaman Said Nursi için dualar edildi. Anma programı boyunca, Yahyagil ve Said Nursi'nin hayatından kesitler ve onların İslam dünyasına katkıları üzerine konuşmalar yapıldı. Programda ayrıca Hacı Hulusi Yahyagil’in kendi sesinden yapılan bir dua dinletisi de yer aldı, bu anlar katılımcılara duygusal anlar yaşattı.

mevlid5.jpg

HULUSİ YAHYAGİL VE BEDİÜZZAMAN SAİD NURSİ'NİN ANILARI

Etkinlikte, Hulusi Yahyagil’in hayatı, Bediüzzaman Said Nursi ile olan ilişkisi ve onun İslami ilimlere yaptığı katkılar üzerinde duruldu. Yahyagil’in, Risale-i Nur Külliyatı'nın yayılmasında ve anlaşılmasında oynadığı önemli rol de vurgulandı. Katılımcılar, Yahyagil ve Nursi ile ilgili kendi anılarını paylaşarak, bu önemli manevi önderlerin bıraktığı mirası bir kez daha hatırlama fırsatı buldular.

mevlid4.jpg

Katılımcılar, Hacı Hulusi Yahyagil’in manevi mirasının önemini bir kez daha hatırlattı ve onun öğretilerinin bugün de yol gösterici olduğunu belirttiler. Programın sonunda, dua edilerek, Hulusi Yahyagil’in ruhuna ve tüm İslam alimlerine rahmet dilendi. Etkinlik, katılımcılar arasında manevi bir bağ kurarak, Yahyagil’in bıraktığı değerlerin yaşatılması gerektiği mesajını verdi.

mevlid2.jpgmevlid3.jpg

Elazığ Online

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.