Bir hikmet işçisi, Rasim Özdenören
Küçükçekmece Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği "Yaşayan Çınarlar/ Ustaya Saygı" etkinliği kapsamında usta yazar Rasim Özdenören için bir gece düzenlendi
Elif Kaya'nın haberi
Önceki akşam, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen saygı gecesi, Özdenören'in hayatını özetleyen bir kısa filmin gösterimiyle başladı. Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karataş, yazar Nezir Eryarsoy, Yıldız Ramazanoğlu, Asım Gültekin, Melek Paşalı, Sibel Eraslan, Cevdet Karal, Ahmet Mercan, Bünyamin Şen ve Özcan Ünlü'nün de aralarında bulunduğu katımcılar, Özdenören ile ilgili duygu, düşünce ve hatıralarını paylaştı.
Yazar ve şairlerle Özdenören'in dostlarının sırayla söz aldığı programda, Prof. Dr. Turan Karataş, Özdenören'i tanımlayan bir sözlük hazırlansa ilk on kelimenin şunlar olması gerektiğini söyledi: Herkese sahip çıkışıyla bir 'ağabey', birçok kişinin tercihinin aksine sanatı götürdüğü yer olan 'Ankara', yumuşak huyluluğuyla 'hilm', hayatında ve yazılarındaki 'ölçü', 'Anadolu', 'anlatmak', 'arkadaş', 'okumak', 'istikrar' ve 'istikamet'... Yazar Nezir Eryarsoy konuşmasında Özdenören'i, "birikimiyle bir devrin karakutusudur" diye nitelendirirken, Ahmet Mercan, "Onu önemli kılan reaksiyonsuzluğudur, düşüncelerini bir karşıtlığa dayandırmamasıdır. O bir hikmet işçisidir." şeklinde konuştu. Şair ve gazeteci Özcan Ünlü ise Özdenören için, "Benim için varoluşçuluğun şifre çözücüsüdür." dedi. Gecenin sonunda konuşan Rasim Özdenören, kendisi için söylenenleri üzerine alınmadığını Necip Fazıl, Sezai Karakoç, Nuri Pakdil'i hürmet ve minnetle andığını söyledi.
Zaman