BTÜ Teknoloji Fakültesi ek kontenjanla öğrenci alacak
Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Durmuş, İmalat Mühendisliği ve Otomotiv Mühendisliği bölümlerine ek kontenjanla öğrenci alınacağını bildirdi.
Prof. Dr. Durmuş, Türkiye’de 21 Teknoloji Fakültesi bulunduğunu ve bunlardan birinin Batman Üniversitesi bünyesinde 4 yıllık eğitim vermek üzere 13. Kasım 2009 tarih ve 27405 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile kurulduğunu anımsattı.
TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ MEZUNLARI ‘MÜHENDİS’ UNVANINA SAHİP OLUYOR
Prof. Dr. Aydın Durmuş, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan mühendislik programlarının Yükseköğretim Kurulu kararıyla eşdeğer sayıldığını ve Teknoloji Fakültesi bünyesinde yer alan Mühendislik Bölümü mezunlarının 'Mühendis' unvanını kullanabileceğini ifade etti. YÖK'ün aldığı kararın: "24 Temmuz 2013 tarihinde ilgili konu görüşülerek 2547 Sayılı Kanun'un 2880 Sayılı Kanun'la değişik 43/b maddesi uyarınca, Teknoloji Fakültesi ile Mühendislik Fakültesi bünyesinde yer alan aynı isimli Mühendislik Programlarının birbirleri ile eşdeğer olduğuna, Teknoloji Fakültelerinin Mühendislik Programlarından mezun olanların da ilgili dalın mühendisi unvanını kullanacağına karar verilmiştir” olduğunu belirten Prof. Dr. Durmuş, bu sayede, Teknoloji Fakültesi mezunlarının, ilgili mühendislik dalının tüm yetkilerine ve mühendis olarak imza yetkisine sahip olacaklarını ifade etti
ÇAĞIN MÜHENDİSLERİ TEKNOLOJİ FAKÜLTESİNDEN
Prof. Dr. Durmuş, konuyla ilgili açıklamasında “Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, çağın gereksinimlerine uygun teorik ve pratik uygulamalarla eğitim vererek, öğrencilerin üniversite hayatından sonraki çalışma hayatında karşılaşacakları her türlü sorunlara uygun çözümler üretebilecekleri bir donanıma sahip olarak yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Mühendislik deneyim ve uygulama yoluyla matematik ve fen bilimlerine ilişkin kazanılan bilgilerin, doğadaki malzeme ve enerjilerin insanlığın yararına ekonomik bir şekilde kullanılması için yöntemler geliştirmek üzere değerlendirmeler yapılmasını ve uygulamaya geçirilmesini sağlayan meslektir. Bu çerçevede, öğrencilere teorik derslerin yanı sıra iki dönem yaz stajı ve son ders döneminde, iş hayatı öncesinde Öğrenci-Mühendis (Mühendis-İntorn) olarak anlaşmalı işletmelerde eğitim alacaklardır. Bu sayede, öğrenciler iş hayatına başlamadan önce, iş hayatına alışma sürecini atlatmış olmalarının yanı sıra, teorik ve pratik bilgilerini birleştirerek daha etkili ve etkin çözümler üretebilme fırsatlarını bulabileceklerdir." diye konuştu.
Durmuş, MF-4 puan türünde başarılı olmuş tüm öğrencilerin bu bölümleri tercih edebileceğini duyurdu.
Cihan