Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Camiler çocuk sesleriyle şenlendi

Her yıl milyonlarca çocuğun ders aldığı yaz Kur'an kursları, tüm Türkiye’de büyük bir coşkuyla başladı

Kur'an-ı Kerim ve temel dini bilgiler öğrenmenin yanı sıra çeşitli etkinliklerle eğlenerek öğrenecek olan çocuklar, camilere akın etti.

Yaz Kur'an kursları hakkında bilgi veren Adıyaman İl Müftü Vekil Mehmet Fehmi Sevil, "Yaz Kur'an kurslarımız bugün itibariyle başladı. Kursumuz 7 hafta devam edecek. Adıyaman merkez ve köylerinde 270 cami ve mescidimizde Kur'an-ı Kerim eğitimi verildi. İl genelinde yaklaşık 800 camimizde Kur'an-ı Kerim eğitimi verilecek. Hem kız hem de erkek çocuklarımız için kurslarımız başladı. Ebeveynler olarak çocuklarımızın ellerinden tutup camiye getirelim. Çocuklarımıza Kur'an-ı Kerim'in yanında namaz, oruç, temel dini bilgiler, Peygamber Efendimizin hayatı; helal, haram, ahlaki bilgiler öğretilecek. Anne ve babaya saygı, topluma daha nasıl faydalı olur şeklinde bilgiler inşallah sevdirilerek öğretilecek." dedi.

"ÇEŞİTLİ SOSYAL ETKİNLİKLERLE 7 HAFTA GEÇİRECEĞİZ"

Sevil, "Bizim temennimiz çocuklarımızın sadece bu 7 haftalık süreçte değil de yılın tamamında inşallah camiye bağlı kalmasıdır. Kur'an kurslarımıza gelen çocuklar namaza da teşvik edilecek. Bizim talebimiz büyüklerimizin çocuklarıyla beraber namaza gelmeleridir. Camilerimiz de ikramlar olacak. Hali vakti yerinde olan vatandaşlarımızın bir dondurmayla da olsa çocuklarımızı sevindirmelerini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Mehmet Zahit Kotku Camii İmamı Abdullah Sağlam, "Bugün ilimizde de yaz Kur'an kurslarımız başladı. Çocuklarımız gelmeye başladı. 7 haftalık bir kurs sürecimiz olacak. Bu süre zarfında öğrencilerimize Kur'an-ı Kerim'i en güzel bir şekilde öğretmeyi, dini bilgileri en güzel bir şekilde öğrenmeyi, helal ve haram konusunda bilgi vermeye çalışacağız inşallah. öğrencilerimizi bıktırmadan çeşitli sosyal etkinliklerle 7 hafta geçireceğiz. Öğrencilerimiz zamanında gelsin, kendilerine verdiğimiz görevleri vaktinde yapsalar kurslarımız verimli olur. Velilerimiz de mutlaka öğrencilerini takip etsinler. En az hafta bir gelip öğrencilerini sorsunlar. Eğitim, öğrenci, veli ve öğretici iş birliğiyle verimli olur. Tek taraflı eğitim olmaz. Öğrencileri teşvik amacıyla birer hediye getirsinler ve çocukları Kur'an-ı Kerim okumaya teşvik etsinler." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.