Canan Karatay, maymun çiçeği virüsünün şifasını anlattı
İç hastalıkları ve kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, son günlerde birçok ülkede görülen maymun çiçeği virüsü hakkında açıklamalarda bulundu
Maymun çiçeğine dair uzmanlar bilgilendirici açıklamalar yapmaya devam ederken bir yorum da Prof. Dr. Canan Karatay’dan geldi. Zaman zaman yaptığı çıkışlarla ve verdiği tavsiyelerle gündeme gelen ünlü profesör, maymun çiçeği virüsü hakkında şunları söyledi:
“Dünya Sağlık Örgütü, maymun çiçeği virüsünün ölümcül olmadığını söyledi. Virüse dair korkacak bir şey yok. Bağışıklık zırhınızı güçlendirin. Mümkün olduğu kadar stresten uzak durun. D vitamini düzeyinize mutlaka baktırın, eksikliğiniz varsa takviye alın. Virüsten neden korkuyorsunuz ki? Virüslerden korkmayın. C vitamini yüksek doz virüsleri öldürür. İlaca gerek yok, virüsleri ilaçlar öldürmez. Virüsler asitli ortamları severler ve asitte çoğalırlar. Dolayısıyla vücudun asitli olmaması lazım. Alkali ortamda virüsler ölür, yaşamaz.”
Tıpta adı Monkeypox olarak bilinen, Türkçe’ye ise maymun çiçeği olarak çevrilen bir hastalıktır. Maymun çiçeği hastalığı yeni bir hastalık değildir, yaklaşık 1958-1959 yıllarında ilk defa maymunlarda görülen viral bir hastalıktır.
“VÜCUDUMUZU ALKALİ KILACAĞIZ”
Vücutta asit olmaması için de şeker ve tatlandırıcılardan mutlaka uzak durulması gerektiğini belirten Karatay, şu tavsiyeleri verdi:
“Vücudumuz alkali kılacağız. Mısır şurubu şekeri çok tehlikeli yani nişasta bazlı şeker. Bütün hazır tatlılarda maalesef var. Yaz geldi, dondurma da dahil, eğer mısır şurubundan üretiliyorsa tüketmeyeceğiz. Bir tatlı yediğiniz zaman boğazınızda yanma oluyorsa onda mısır şurubu şekeri vardır. Mısır şurubu şekeri en tehlikeli şekerlerden biridir. Şeker, vücudumuzdaki en güçlü kemikler olan dişleri çürütür. Dişleri çürüten şeker diğer organları da çürütür."
Akşam
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.