Çin Seddi Uzaydan Çıplak Gözle Görünür mü?
Çin Seddi ve Mısırda bulunan piramitler, pek çokları tarafından halen gizemli yapıtlar olarak kabul edilmekte.
Çin Seddi ve Mısırda bulunan piramitler, pek çokları tarafından halen gizemli yapıtlar olarak kabul edilmekte.
Bu nedenledir ki, bu yapılar üzerine pek çok asılsız iddia ortaya atılır.
Bu iddialardan belki de en çok dillerde dolananı da, Çin Seddi’nin ve piramitlerin, uzaydan çıplak gözle görülebilen tek insan yapımı cisimler olduğudur.
Ortaya Atılan Mitler ve Nedenleri
''Çin Seddi, uzaydan çıplak gözle görülebilen insan yapımı tek yapıttır'' ve ''Piramitler, uzaydan kolaylıkla görülebilir ve ayırt edilebilir.''
Pek çoğumuzun kulağına defalarca çalınmıştır bu asılsız iddialar. Bu iddialara inanmamızın sebebi ise insan olarak gizemli ve esrarengiz gelen şeylere, içgüdüsel olarak beslediğimiz dayanılmaz meraktır. Yakın zamana kadar pek çok bilgi kaynağında halen özellikle Çin Seddi’nin, uzaydan görülebildiği yazmakta ve insanlar da bu bilgiyi olduğu gibi kabul etmekteydi.
İnsan Yapımı Hiçbir Yapıt..
Tüm bu iddialara rağmen gerçek şudur ki, insan yapımı hiçbir yapıt, ne Ay’dan ne de Dünya’nın çevresinde dolanmakta olan uzay araçlarından çıplak gözle görülebilmektedir.
Sadece ender rastlanan bazı koşullar altında bazı yapıtlar, uzayda dolanan uzay araçları tarafından belli belirsiz görülebilmektedir. Bunun da en önemli koşulu, bu cismin bulunduğu araziden renk olarak tamamen ayrılmasıdır. Fakat Ay’da bulunan bir insanın, Dünya üzerindeki herhangi bir cismi çıplak gözle görmesi tamamen imkansızdır.
Peki, Uzaydan Bakanlar Dünya Üzerinde Neyi Görebilir?
Bilimsel bir gerçek var ki, Uzaydan Dünya'ya baktığınızda çıplak gözle görebileceğiniz şeyler karalar, denizler, bulutlar, iklimsel olaylar ve benzeridir. Bunun yanında eğer ki Dünya’da gece yaşanan bir tarafa bakıyorsanız, büyük şehirlerin ışıklarını da görmeniz mümkün. Ancak insan yapımı hiçbir yapıt, uzaydan görülecek kadar devasa değildir.
Kısacası, hiçbir insan, binlerce kilometre uzaktan baktığında, bir cismi ayırt edecek kadar yüksek çözünürlükte gözlere sahip değildir.
İnsan Gözü Kontrasta (Zıtlık) Dayalı Çalışır
Ay’a ilk ayak basan insan olan Neil Armstrong, kendisine yöneltilen, Çin Seddi’nin uzaydan görülüp görülmediğine dair soruya, ‘’Kıtaları, okyanusları ve mavilikler üzerine serpilmiş beyaz lekeleri görebiliyordum. Ancak Ay’da bulunduğum süre içerisinde Dünya üzerinde, insan yapımı olan yapıtlardan hiçbirini göremedim’’ diye cevap vermiştir.
''Çin Seddi'ni Bir Kez Bile Görmedim.''
1990’lı yıllarda Dünya yörüngesinde dönen bir uzay aracında görev yapmış olan NASA astronotu Jeffrey Hoffman ise kendisine yöneltilen sorulara şöyle cevap veriyor: ‘’Uzayda çok uzun zaman geçirdim ve bu süre içinde Dünya’ya pek çok kez bakma fırsatım oldu. Hatta Çin’in üzerinden geçerken ayrı bir dikkatle inceledim fakat Çin Seddi’ni bir defa dahi görmedim. Burada olay şu ki, gözlerimiz kontrasta, yani renklerin zıtlığına duyarlıdır. Çin Seddi’nin rengi ise, bulunduğu araziden çok farklı değil.’’
onedio
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.