DAİB'ten e-ticaret sitelerine üyelik desteği
DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Şengel, "Firmalarımızın uluslararası piyasalara yönelik faaliyet gösteren e-ticaret sitelerine yapacakları üyelik giderlerinin yüzde 80'i Ekonomi Bakanlığınca desteklenecek. Biz de yüzde 20 oranında destek veriyoruz" dedi.
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, "Firmalarımızın uluslararası piyasalara yönelik faaliyet gösteren e-ticaret sitelerine yapacakları üyelik giderlerinin yüzde 80'i Ekonomi Bakanlığınca en fazla 3 yıl boyunca desteklenecek. Biz de Ekonomi Bakanlığının yüzde 80 desteğinin yanında e-ticaret sitelerine üye olacak firmalarımıza yüzde 20 oranında destek veriyoruz.'' dedi.
Şengel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, e-ticaret sitelerine üyelikle uluslararası piyasalarda Türk ihraç ürünlerinin bilinirliğinin artırılması ve ihracatçılarının yeni pazarlara açılmasının hedeflendiğini söyledi.
Ekonomi Bakanlığının sağladığı yüzde 80 oranındaki desteğin yanında, DAİB olarak e-ticaret sitelerine üye olan birlik üyelerine yüzde 20 oranında destek sağladıklarını kaydeden Şengel, birlik olarak bu desteğin kullanabilmesi için en az 250 firmanın Ekonomi Bakanlığının belirlediği e-ticaret platformuna üye yapılması gerektiğini hatırlattı.
Şengel, ihracatçıların e-ticaret platformlarında daha etkili olabilmelerini sağlamak amacıyla toplu üyeliklerin destekleneceği yeni bir mekanizma oluşturulduğunu belirterek, "Firmalarımızın uluslararası piyasalara yönelik faaliyet gösteren e-ticaret sitelerine yapacakları üyelik giderlerinin yüzde 80'i Ekonomi Bakanlığınca en fazla 3 yıl boyunca desteklenecek. Biz de Ekonomi Bakanlığının yüzde 80 desteğinin yanında e-ticaret sitelerine üye olacak firmalarımıza yüzde 20 oranında destek veriyoruz." diye konuştu.
Daha fazla firmayı ihracatçı yapmak ve mevcut ihracatçıların rekabet güçlerini artırmak için yoğun çaba yürüttüklerini aktaran Şengel, e-ticaret sitelerine toplu üyelik işlemlerine başlandığını ifade etti.
Şengel, e-ticaretin ekonomik anlamda ülkelerin dış ticaretine büyük katkılar sağladığını belirterek, teknolojik gelişmelerin ilerlemesi ve internet kullanımının yaygınlaşmasının küresel ticarete büyük bir ivme kazandırdığına işaret etti.
Çağın gereksinimlerini yakalayabilmek adına firmaların e-ticaret portallarında daha fazla yer almaları gerektiğine vurgu yapan Şengel, şunları kaydetti:
"Ekonomi Bakanlığımız önde gelen e-ticaret sitelerine üyelik masraflarında yüzde 80 oranında destek verdiği gibi birlik olarak kalan yüzde 20’lik kısmını finanse edip firmalarımız bu platformlarda yer almaktadırlar. Ekonomi Bakanlığının iş birliği kuruluşları üzerinden hareket etme kararının ardından TİM, uluslararası arenada kabul görmüş 'Alibaba.com', 'Kompass.com', 'Turkishexporter.net' gibi e-ticaret siteleriyle anlaşmalar yapmıştır. E-ticaret siteleri vasıtasıyla milyonlarca potansiyel müşteriye ürünlerin tanıtılma fırsatı bulunacaktır."
AA
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.