Denize düşen cep telefonuna çözüm
Sahillerin ve plajların dolmasıyla hasar gören cep telefonu sayısı arttı.
Tatilin en güzel anlarının fotoğraflanması ve kayıt altına alınması isteğine sosyal medyada paylaşma istediği de eklenince deniz mağduru teknolojik cihazlarının başında cep telefonları geldi.
Yaz aylarında görülen kullanıcı hatalarının başında sıvı temasının geldiğini ifade eden Cepkask Genel Müdürü Tayfun Gülgeç, “Cep telefonlarının sıvı teması genel olarak; fotoğraf çekme merakı, cepte unutularak suya girme talihsizlikleri ve arkadaş şakaları yüzünden kaynaklanıyor. Sıvı teması kullanıcı kaynaklı hasarlar arasında olduğu için garanti kapsamına da girmiyor. Fakat bu gibi durumlarla karşılaşanlar için bizim çözüm önerimiz güvence hizmet paketleri” dedi.
Gülgeç, cep telefonların sıvı ile temasından sonra yapılması gerekenleri ise şöyle anlattı: “Sıvı ile temas eden telefonlar ilk olarak hemen kapatılmalı ve telefonun bütün parçaları birbirinden ayrılarak (SİM Kart, SD Kart, Batarya) hava teması ile kurumasını sağlamak gerekiyor. Telefonun içine sıvının girebileceği kulaklık girişi ve şarj girişi gibi yerlerden suyun tahliye edilmesini sağladıktan sonra da bir tabak pirincin içerisinde 48 saat kadar bekleterek açabilirsiniz. Fakat bu süre sonunda telefonunuzda hâlâ nemlenme mevcut ise tamamıyla kuruyana kadar bekletmenizi tavsiye ediyorum.”
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.