Din istismarını önlemenin üç yolu var biri eleştirmek
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik İl Müftülüğü işbirliği ile üniversite öğrencilerine yönelik "Din İstismarı" konulu konferans düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, yeryüzünde din adına inandırılan insanlardan daha tehlikelisinin olmadığını ifade etti.
İşliyen sözlerini şöyle sürüdü:
"Dinde istismarı önlemenin ilk yolu bilgilenme ve bilinçlenmedir. Dindar olan olmayan, inancını yaşayan yaşamayan herkes dinini bilmek zorundadır. En fazla istismar edilen alan olan din istismarı konusunda bilgili ve bilinçli olmak çok önemlidir. İmanın temelini oluşturan değerleri bilmeyen bir toplum, istismara açık bir toplumdur ve her türlü terör örgütü bu topluma din istismarı yapabilir.
"Dinde istismarı önlemenin ikinci yolu, eleştiri kültürünü geliştirmektir. Eleştiri kültürünün İslam'ın olmazsa olmazlarından olduğunu unutmayın.
"Dinde istismarı önlemenin üçüncü yolu ise aklı kullanmaktır. Yunus Suresi'nin 100. ayetinde "Allah aklını kullanmayanları pis içinde bırakır." demektedir. Bilinçsiz bir şekilde bir başkasının dediğine inanmak, onun arkasından gitmek doğru değildir. Her şeyi sorgulama bilgisine sahip olmayabilirsiniz, ancak asgari din bilgisine sahip olan biri, neyi sorgulayıp neyi kabul etmek gerektiğini kolaylıkla anlayabilir. Yer yüzünde din adına inandırılan insanlardan daha tehlikelisi yoktur. Okumuş, bilen, iyi niyet ve ehliyet sahibi insanlara ekmekten daha çok ihtiyacımız var. 15 Temmuz en büyük din istismarı olarak kabul edebileceğimiz bir olaydır. Bu olayın meydana getirdiği tahribatları, çatlakları tamir etmek belki yıllarımızı alacak, belki de bir kısmını tamir dahi edemeyeceğiz" ifadelerine yer verdi.
iha
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.