e-Okul YEP puanı sorgulama -2016 lise yüzdelik dilimleri - TEOG öğrenci yerleştirme okul puanları
e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden Fen-Anadolu-Sağlık-Meslek Liseleri kontenjanları, başarı sıralamaları açıklandı. 2016 Lise yüzdelik dilimlerini ve kontejan sayılarını MEB açıkladı. Gecikmeyle açıklanan puanlardan sonra öğrenciler...
e-okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden Fen-Anadolu-Sağlık-Meslek Liseleri kontenjanları, başarı sıralamaları açıklandı.
1 milyon 168 bin 48 ortaokul 8’inci sınıf öğrencisinin, liselere yerleştirmelerinde kullanılacak Yerleştirmeye Esas Puanları’nı (YEP) MEB resmi internet sitesi üzerinden açıkladı.
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) kapsamında düzenlenen ortak sınavlara giren adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı’nın sitesinden YEP’lerini öğrenebilir. MEB’den yapılan duyuruda “Bu sonuçların ardından öğrenciler, yerleştirme ve tercih işlemleri ile ilgili olarak illerde oluşturulan tercih ve yerleştirme rehberlik komisyonlarına müracaat ederek gerekli bilgiyi alabilecek” denilerek, okullarda rehberlik etmeleri maksadıyla rehber öğretmen görevlendirmesi yapıldığı belirtildi.
İSTANBUL LİSELERİ YÜZDELİK DİLİMLERİ
İL İL- İLÇE İLÇE TÜM OKULLARIN YÜZDELİK SIRALAMASI İÇİN TIKLAYINIZ
TEOG TERCİHLERİ 15-25 TEMMUZ ARASINDA
Öğrenciler, 15-25 Temmuz arasında 25 okula kadar tercih yapabilecek ve okul müdürlüklerine müracaat ederek tercih işlemlerini onaylatacak. Tercih işlemi okul müdürlüklerine onaylatıldıktan sonra işlem tamamlanmış olacak. Öğrencilerin, tercihlerinde düşündükleri değişiklikleri okul müdürlüklerinde onaylama işleminden önce yapmaları gerekiyor.
TEOG YERLEŞTİRME SONUÇLARI 8 AĞUSTOS’TA
Tercih işlemleri tamamlandıktan sonra 8 Ağustos’ta yerleştirme sonuçları ve boş kalan kontenjanlar açıklanacak. Buna göre; 9-15 Ağustos, 19-23- Ağustos ve 26-31 Ağustos tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil işlemleri gerçekleştirilecek. 5-8 Eylül arasında ise, il/ilçe yerleştirme ve nakil komisyonlarınca nakil tercih başvurularının alınacak. 9 Eylül itibarıyla yerleştirme işlemleri tamamlanacak.
TEOG YEP KONTENJAN SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN
TEOG'DA KIZLAR DAHA BAŞARILI
Bakanlıkça testlerin tümünü doğru yanıtlayan öğrencilerin cinsiyet dağılımı analizi de yapıldı. Buna göre, Türkçe testinin tamamını doğru yanıtlayan öğrencilerin yüzde 35´ini erkek, yüzde 65´ini kız öğrenciler oluşturdu. Bu veri, matematik testinde yüzde 50 erkek, yüzde 50 kız; din kültürü ve ahlak bilgisi testinde yüzde 43 erkek, yüzde 57 kız; fen ve teknoloji testinde yüzde 51 erkek yüzde 49 kız; inkılap tarihi ve Atatürkçülük testinde yüzde 47 erkek, yüzde 53 kız; yabancı dil testinde yüzde 40 erkek yüzde 60 kız olarak saptandı.
TEOG kapsamında 6 testin tamamındaki soruları doğru yanıtlayan öğrenci sayısı 987 oldu, bu öğrencilerin yüzde 49´unun erkek, yüzde 51´ini ise kız öğrenciler oluşturdu.
TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) nedir?
TEOG Yerleştirmeye Esas Puan; öğrencinin Fen Liseleri, Sosyal Bilimler Liseleri ile Anadolu türü ortaöğretim kurumları gibi puanla öğrenci alan okullara yerleştirmesinde esas olacak puandır.
TEOG Yerleştirme Puanı (YEP) nasıl hesaplanır?
8 inci sınıfta her dönem için yapılan ortak sınavlar sonucunda yapılan hesaplama ile o döneme ait ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı bulunur. Her iki dönem puanının aritmetik ortalaması; ağırlıklandırılmış ortak sınav puanını oluşturur ve yerleştirmeye esas puanda kullanılır. Öğrencilerin; 6, 7 ve 8 inci sınıf yılsonu başarı puanları ile 8 inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
Öğrencilerin yılsonu başarı puanı nasıl hesaplanır?
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yılsonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8 inci sınıf yılsonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
E-Okul'un bölümlerinden birisi olan E-Okul veli bilgilendirme sistemi öğrencilerin ve velilerin girebildiği bir sistemdir. Bu bölüme giriş yapabilmek için sitenin üst tarafında bulunan veli bilgilendirme sistemi giriş bölümüne öğrencinin bilgilerini girmeniz gerekmektedir. İlk olarak öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını sisteme girmeniz gerekmektedir.
Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde hizmete açılmış olan E-Okul sistemi ile birlikte artık velisi olduğunuz öğrenci ile ilgili birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.
Velilerin ve öğrencilerin girebildiği e-okul veli bilgilendirme sistemine öğrencinin T.C. kimlik numarası ve öğrencinin okul numarasını girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde öğrencinin okul ile ilgili bütün bilgileri bulunmaktadır
E-Okul yönetim bilgi sistemi ile öğretmen ve idareciler tarafından okul ve öğrenci bilgilerinin merkezi bir sistem içerisinde hatasız ve güncel olarak düzenlenebilmesine yardımcı oluyor. Dijital ortamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan E-Okul yönetim bilgi sistemi girişi, internet dünyasında bulunan E-Okul internet sayfasında öğretmen ve idareci giriş bölümünden yapılabiliyor.
E-Okul yönetim bilgi sistemi içerisinde öğretmenler ise öğrencilerin not bilgisi, devamsızlık bilgisi, karne bilgisi, gelişim raporları ve performans notları gibi işlemleri gerçekleştirebiliyor
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.