Enkazdan çıktı, aylarca tedavi gördü YKS'de 690'cı oldu
Adıyaman'da depreme yakalanan Atike Rüveyda Şimşek, YKS'da başarıya imza attı. Enkaz altında kurtulup ameliyat geçirdikten sonra aylarca tedavi gören Atike pes etmeyip çalıştı. Sınav sonucunda ise sayısal Türkiye 690'cısı oldu
Her öğrencinin farklı bir hikayesi, sınava hazırlanma süreci ve aldığı birbirinden farklı sonuçlar var. Sınava giren milyonlarca öğrenciden biri olan Atike Rüveyda Şimşek, Adıyaman'da mezun olduğu TOBB Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden sonra bir dönem sınava hazırlandı. İkinci dönemde ise evinde depreme yakalandı.
"SINAVA GİREBİLECEĞİMİ DÜŞÜNMÜYORDUM"
Sınav öncesinde birinci dönemde çok sıkı bir çalışma süreci geçiren Atike'nin hayatı depremle birlikte değişti. Hastane ve ameliyat süreçleri ile daha sonra evde tedavi süreçlerini geçirdi. Sınava birkaç ay kaldığında hazırlanmaya başladı ama bırakın derece yapmayı sınava girebileceğini bile düşünmedi.
"Sınavda derece yapmayı hiç beklemiyordum. Aslında sınava girmeden önce konuştuğumuz tek şey, sınava girip giremeyeceğim, uzun süre oturup oturamayacağım konusuydu" diyen Atike, bu şekilde girdiği sınavda sonucu da pek önemsememiş: "Sınav sonrasında Allah'ım çok şükür girebildim sonuç da hayırlısı, diye düşündüm."
"İMAM HATİPLERİ TEMSİL ETMEK İSTEDİM"
Ameliyatlardan sonra iyileşmeye ve artık oturabilmeye başladığında uzun süredir ara verdiği için artık nereden başlayacağını bilmediğini belirten Atike, "Tedirgindim ama yıl kaybetmek de istemiyordum. O yüzden çalışmaya başladım" dedi.
Arkadaşlarıyla birbirlerini motive ettiklerini kaydeden Atike, süreci şu sözlerle anlattı:
"Bir dershane ile anlaşmıştık. Babam sınav kağıtlarını eve getirdi, çözdüğümde geri götürdü. Önümde daha 3 ay vardı, ancak uzun süre çalışamıyordum, biraz çalışıp sonra uzanıyordum. O zaman da biyoloji gibi dersleri tekrar ediyor, kitap okuyordum. Sonrasında daha uzun süre çalışmaya başladım. Kaynaklarım, notlarım evin enkazı altında kalmıştı. Sınıf arkadaşım notlarını gönderdi, onlardan çalıştım."
Üniversitede bölüm olarak tıp ve mühendislik arasında kaldığını belirten Atike, iyi derece yaparak imam hatipleri çok iyi bir şekilde temsil etmeyi hedeflediğini, gelen sonuçla da bunu başardığını aktardı.
ONU ENKAZIN ALTINDAN ÇIKARDIM
Atike'nin babası ve aynı zamanda okul müdürü olan Muzaffer Şimşek de kızının iyileşmesi ve sürece devam etmesi için elinden geleni yapmış.
Tüm öğrenciler gibi Atike'nin de sınava hazırlık süreci yaşarken depreme yakalandığını belirten Şimşek, "Kızım yıkıntıların altında kalmıştı, onu çok zor çıkardım. Belinde dört yerden kırık oluştu, kaburgaları kırıldı. Batman'da 6 saat süren bir ameliyat geçirdi. Bir ay hastanede, bir ay da öğretmen evinde kaldık. Aylar sonra Adıyaman'a döndük, geçici olarak bir yerde kalıyoruz" dedi.
Şimşek, kendi okulunun ve pansiyonun depremde çok zarar görmediğini, tadilatının yapılarak yeniden eğitim ve öğretime başladığını ve 100 öğrencinin yaz kursu gördüğünü söyledi.
Independent Türkçe
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.