Evde Risale-i Nur Eğitimi Çalıştayı

Evde Risale-i Nur Eğitimi Çalıştayı

Bayanların katılacağı "Evde Risale-i Nur Eğitimi Çalıştayı" 31 Mart 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak

Risale Haber-Haber Merkezi

Risale Akademi, bayanların katılacağı "Evde Risale-i Nur Eğitimi Çalıştayı" düzenliyor. Çalıştay 31 Mart 2012 tarihinde Ankara’da yapılacak.

Çalıştay Koordinatörü Vildan Ceylan tarafından ilgililere gönderilen davet mektubunda din eğitimi ve öğretiminin erken yaşlardan itibaren verilmesinin gerekliliğine dikkat çekildi.

Risale-i Nur'un ailede verilen din eğitimi ihtiyacını amaç, hedef, müfredat, metot, teorik ve pratik açılardan karşılayabilecek, incelenmesi gereken son derece önemli bir kaynak olduğunu belirtildiği tazıda şu ifadeler yer aldı:

"Risale-i Nur’un müellifi Bediüzzaman Said Nursî, Osmanlı devletinin son dönemlerini ve Cumhuriyet dönemini yakînen müşahade etmiş bir âlim olarak toplumun o dönemde yaşadığı sıkıntılara hem bir müceddid, hem bir mütefekkir, hem bir sosyolog, hem bir âlim ve üstad gözüyle bakabilmiş ve Kur’ân hakikatlerinden çözümler getirmiştir. Son dönem Osmanlı medreselerindeki gerilemenin sebeplerini tespit etmiş, Muhakemât adlı eserinde müderris ve vaizlerin tutumlarından, eğitim metotlarının daha iyi nasıl olabileceğine kadar günümüzün din eğitimi metotlarına da ciddi katkılar sağlayacak çözüm perspektifleri sunmuştur. 

"Eğitimin “terbiye” kavramıyla ifade edildiği o dönemlerde, Bediüzzaman eserlerinde ’Terbiye-i Kur’âniye’, ‘Terbiye-i ilâhiye’, ‘Terbiye-i İslâmiye’, ‘Terbiye-i Muhammediye’, ‘Terbiye-i ahlâkiye’ gibi kavramlara sıkça yer verrmiş, aile hayatında özellikle çocukların ve gençlerin bu terbiyeye ihtiyaç duyduğunu önemle vurgulamıştır. Bediüzzaman, seksen sene ömründe seksen bin zattan ders aldığı halde en esaslı ve sarsılmaz telkinatları ve manevî dersleri merhum annesinden aldığını ve diğer bütün derslerin bu çekirdekler üzerine bina edildiğini ifade ederek, erken dönemde verilen doğru bir dinî eğitimin, kişinin maneviyâtına ileriki yaşamında ne derece etki ettiğine dikkatleri çekmektedir. Aile hayatını bir tahassüngâh (sığınma yeri), kişinin küçük bir cenneti olarak tanımlayan Bediüzzaman, evin bir küçük dershane gibi telakki edilmesi gerektiğini ifade ederek, Risale-i nurların evlerde öğrenilmesi-öğretilmesi ve yaşanması konusunda teşvik etmektedir. ‘Dershane-i Nuriye’ modeli de böyle bir teşvikin neticesi olarak evde verilen din eğitimine güzel bir örnek teşkil ediyor.

"Evde Risale-i Nur Eğitimi Çalıştayı" için hazırlanacak olan tebliğler en geç 20 Mart  2012 tarihine kadar hazırlanması gerekiyor.

Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ