Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosu’nda imza sayısı 400 bine yaklaştı

Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosu’nda imza sayısı 400 bine yaklaştı

Kazakistan'dan L.N. Gumilyov Avrasya Ulusal Üniversitesi ile Türkiye'den Üsküdar Üniversitesi'nin başlattığı "evrensel insani değer ve haklar manifestosu"nu destekleyen imza sayısı 400 bine yaklaştı

Manifestoya destek dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerin de katılımıyla büyüyor.

17-18 Mayıs 2024 tarihleri arasında Ukrayna Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi'nde düzenlenen "Modern Dünyada İnsani Değerler: Teorik Analiz ve Uygulamaları" VI. Uluslararası Bilimsel ve Uygulamalı Konferansı'nda, "Evrensel İnsanî Değer ve Haklar Manifestosu" sunuldu.

Açılış konuşmaları kapsamında Ternopil Devlet Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bohdan Buyak, Polonya Humanitas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Tomasz Kuk söz alırken Üsküdar Üniversitesi'nden RİNAP Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlham Miraç da günümüz dünyasında insanî değerlerin önemini vurgu yaptı.

Miraç, konuşmasında Üsküdar Üniversitesi ve Kazakistan Astana Avrasya Ulusal Üniversitesi ortaklığında hazırlanan “Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosu’na dikkat çekti.

İHMAL EDİLEN DEĞERLERİ HATIRLATMAK İSTİYORUZ

Prof. Dr. İlham Miraç şu ifadeleri kullandı:

"İnsanlık yirmi birinci yüzyılın yeni bir küresel iş birliği çağının habercisi olacağını umuyordu. Ancak ilk çeyreğin sonunda bunun maalesef gerçekleşmediğini gördük. Irkçılık ve yabancı düşmanlığı, eşitsizlikler ve korkunç insan hakları ihlalleri hızla artıyor. Temel açılardan dünya tersine dönmüştür ve bir kez daha tehlike altındadır. Tehdit küresel ölçekte ölümcül bir savaş olduğu için riskler küçümsenemez. Çünkü çatışmalar derinleşmiş ve yeni tehlikeler ortaya çıkmıştır. Nükleer silahlara ilişkin küresel kaygılar soğuk savaştan bu yana en yüksek seviyededir ve dahası iklim değişikliği büyük ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Bugün bizler ırk, renk, din, dil, inanç, kültür ve ülke ayırımı yapmaksızın cömert gezegenimizin daha yaşanabilir, adil, barışçıl ve sürdürülebilir olması için; ihmal edilen değerleri hatırlatmak istiyoruz."

miracov.png

Manifesto Ukraynacaya çevrilecek ve konferans materyallerinde yayınlanacak. Yaklaşık 200 katılımcının yer aldığı konferansta manifesto, Ukrayna Pereyaslav Üniversitesi ve İzmail Devlet Üniversiteleri de dahil olmak üzere birçok üniversite tarafından beğenildi ve imzalanacak.

AFRİKA VE ASYA ÜNİVERSİTELERİ BİRLİĞİNDEN DESTEK

Evrensel İnsani Değer ve Haklar Manifestosuna 200 üniversitenin bağlı olduğu Afrika ve Asya Üniversiteleri Birliğinden de destek geldi.

Afrika ve Asya Üniversiteler Birliği ve bağlı olduğu üniversite ‘Evrensel İnsani Değerler ve Hakları Manifestosu’na destek mektubu yayımlandı.

Bugüne kadar yaklaşık 400 bine yakın kişi tarafından imzalanan ve 10 maddeden oluşan Manifestoya destek günden güne artıyor. Manifesto BM Genel Kurulu ve Güvenlik Konseyi'ne sunulacak

Manifestoyu imzalamak için TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum