Facebook ve Twitter yalan haberler karşısında çaresiz kaldı
Sosyal medya devleri Facebook ve Twitter, aldıkları her önleme rağmen asılsız haberlerin önüne geçemedi.
Facebook ve Twitter her ne kadar yalan haberlerle mücadele ettiğini söylese de, son yayınlanan bir rapor bu durumun aksini gösteriyor. Nefret söylemleri yalan ve şişirilmiş haberler sosyal medyada hızla yayılıyor.
Facebook asılsız haberlerin önüne geçmek için düğmeye basmıştı. Shiftdelete’nin haberine göre Facebook geçtiğimiz Mayıs ayında yalan haberlerle mücadele etmek için bazı önlemler aldı. Aralarında Türkiye’nin de olduğu birçok ülkede konuyla ilgili güncellemelerini paylaşmıştı.
Ayrıca asılsız haberlerle mücadele etmenin en büyük zorluklarından biri, bu haberlerin birçok farklı içerik türünde ve farklı ülkelerde ortaya çıkmaları olarak biliniyor. Bu soruna bir çözüm yolu bulmak isteyen şirket, fotoğraf ve video doğrulama testlerini uyguladığı ülke sayısını dörde çıkarmıştı.
Bunun dışında platformda üçüncü taraf haber doğrulayıcıların her bir içeriği gözden geçiremeyeceğinin bilincinde olan Facebook, asılsız haberleri belirlemek ve bu haberlere karşı geniş ölçekte harekete geçmek için yeni yöntemler geliştirdiği açıklamıştı. Bunlardan biri olan makine öğrenmesi, Facebook’un asılsız olduğu anlaşılan haberlerin benzerlerini tespit etmesine oldukça yardımcı olmuştu.
Sıkı önlemlere rağmen yalan haberler artış göstermeye devam ediyor!
Fakat her ne kadar Twitter ve Facebook üçüncü taraf uygulamaları sayesinde yalan haberlerin önüne geçmeye çalışsa da, yapılan araştırmalar dahilinde, yalan haberlerin halen artış sergilemeye devam ettiği gözler önüne serildi. Özellikle Twitter tarafından bir türlü düşüş göstermeyen asılsız haberler, yanlış yönlendirmelere de sebep olmakta.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.