Fransa eski Başbakanından Gazze isyanı: Tarihin en büyük skandalıdır

Fransa eski Başbakanından Gazze isyanı: Tarihin en büyük skandalıdır

Fransa eski Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Dominique De Villepin, katıldığı radyo programında Gazze için Fransa ve Batı dünyasının sessizliğine isyan etti

Fransız radyosu France Inter’e konuşan De Villepin, Gazze için ülkesini de eleştirdi:

“Gazze en büyük tarihi skandaldır. Benzerini bulmakta zorlanıyorum. Ancak Fransa’da kimse bahsetmiyor. Suskunluk var. Medya artık yer vermiyor. Gazze’de çok sayıda ölümlü hadiselere ilişkin haberlere ulaşmak için Google’lamak zorundayım. Demokrasi skandalı. Canım savaş var, savaşta böyle şeyler olur bahanesine sığınıyorlar. Ancak bu savaş diğerlerine pek benzemiyor. Zira ölen sivil halk. Saçmalıklar ülkesindeyiz. Fransa uluslararası diplomasiden kendini siliyor. Fransa bunun bedelini ödemekte. Ben bunu kabul edemem.

40 Bin insanın öldüğünü yalnızca Hamas’ın Sağlık Bakanlığı söylemiyor, muhtemelen ölü sayısı çok daha fazla. Uydurma bir rakam gibi davranmayalım. Maalesef Gazze’de her gün gözümüzün önünde realite budur. Parçalanmış bedenler, parçalanmış kalpler, parçalanmış kollar, parçalanmış kafalar. İsrail Gazze’de yeniden işgal yönetimi kurmaya hazırlanıyor. (…)

Batı Şeria’da da gerginlik arttı. Her an patlayacak basınç var. Ne yapmalıyız? Elimizde imkanlar var. Silah teminini kesmek, ekonomik önlemler almak. İşgalci kolonların ürettiği malları almayı sürdürüyoruz. İsrail’i savaşını sonuna kadar sürdürmekte destekliyoruz. Sonuna kadar nereye kadardır? İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Gazze’de Hamas’ın kökü kazındı dedi. Ukrayna’da ve Gazze’de sorunumuz aynı: Siyasi hedefimiz yok. İsrail’in siyasi hedefi yok. Siyasi amacınız yoksa amacınız savaştır.”

Serbestiyet

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.