Google İsminin Ortaya Çıkış Hikayesi
Her gün onlarca arama yaptığımız, dünyanın en büyük şirketlerinden Google'ın isminin ortaya çıkış öyküsü.
9 yaşındaki Milton Sirotta ve erkek kardeşi Edwin, günün birinde amcaları ile New Jersey falezlerinde yürüyüşe çıkmıştı. Amcaları Edward Kasner, Columbia Üniversitesi'nde matematikçiydi.Kasner, okumaya düşkün dokuz yaşındaki çocukların ilgisini çekmek için tasarlanmış bir konuda konuşarak çocukları eğlendirmeye çalışıyordu. Konu "1" rakamının ardına yüz tane sıfır konularak yazılan sayıydı. Kasner yeğenlerine bu sayıya isim bulmaları için meydan okudu. Milton'un tavsiye ettiği isim "googol" oldu.
Googol kelimesi ilk defa Kasner'in James Newman ile beraber 1940 senesinde kaleme aldığı "Mathematics and the İmagination" adlı kitapta ortaya çıktı. Ayrıca daha büyük bir sayıya verilen ve 10 üzeri "googol" olarak tanımlanan "googolplex" sayısına verilen isim de ilk defa bu kitapta yayınlandı. Her ki kelime de akıllara takıldı ve popüler kültürün içine sızarak, The Simpsons adlı çizgi dizinin yanında Larry Page ve Sergey Brin tarafından geliştirilen arama motoruna verilen isimde karşımıza çıktı.
Stanford Üniversitesi'nden David Koller'e göre, Sean (Anderson) ve Larry (Page) ofislerinde beyaz tahtayı kullanarak iyi bir isim bulmaya çalışıyorlardı- devasa miktarda verinin endekslenmesiyle ilişkili bir isim. Sean sözlü olarak googolplex kelimesini ortaya attı ve Larry de kendisine sözlü olarak kısaltılmış hali olan googol kelimesiyle yanıt verdi. Bilgisayar terminalinin önünde oturan Sean hemen önerilen ismin kayıt ve kullanım için müsait olup olmadığını öğrenmek için internet alan adı kayıt veri alanında arama yaptı. Kelimeyi kusursuz yazmayı beceremeyen Sean hata yaparak google.com olarak aratmış ve alan isminin kayıt için mevcut olduğunu bulmuştu. İsim Larry'nin de hoşuna gidince birkaç saat içerisinde google.com adını kendisi ve Sergey adına kaydettirdi.
Yani günlük milyonlarca ziyaretçesi olan bir sitenin adı sadece basit bir yazım hatası ile ortaya çıktı
Ekşişeyler
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.