Hafızamızın boyutu 2.5 milyon GB

Hafızamızın boyutu 2.5 milyon GB

Görsellik hafızada daha önemli yer tutuyor. 20 milyar civarında korteksimizde hücre bulunuyor. 2.5 milyon GB hafızamız bulunmakta

Nöroloji Uzmanı Esra Mıhçıoğlu, unutkanlığın nedenlerini ve yaşam üzerindeki etkilerini anlattı. Bilginin tekrar sıklığı ile hafızada kalma süresinin doğru orantılı olduğundan bahseden Mıhçıoğlu, iz bırakan olayların insan hafızasında daha fazla yer edindiğini kaydetti. 

Somut olan olayların da akılda kalma süresinin daha fazla olduğunu belirten Uzman Esra Mıhçıoğlu "Görsellik hafızada daha önemli yer tutuyor. 20 milyar civarında korteksimizde hücre bulunuyor. 2.5 milyon GB hafızamız bulunmakta. Bu hafızamızın birçok bilgiyi depolayabilecek güçte olduğunun en büyük kanıtı” ifadelerini kullandı.

Uyku belleğin iyi olmasında önemli faktör

Yetişkin insanların odaklanma süresinin 20 dakika olduğunu söyleyen Uzm. Mıhçıoğlu, en fazla 15-25 yaş arasındaki olayların hatırlanabildiğini belirterek,"Uyku belleğin iyi olmasında önemli bir faktör. Unutkanlık bir hastalık değildir. Sadece önemsenmesi gereken bazı durumlar vardır” dedi.

Rutin işlerde unutkanlık yaşanıyorsa dikkat

Hafıza üzerinde yaşanan ve önemsenmesi gereken durumlar üzerinde de duran Uzm. Mıhçıoğlu,"Bazı günlük eylemlerde, sık ve rutin olarak yapılan işlerde zorlanma, hayatımızda önemli yere sahip olan kişilerin isimlerini unutma gibi durumlar yaşanıyorsa mutlaka uzman bir hekime başvurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.