Harçların kalkmasıyla kitlesel eğitime geçtik

Harçların kalkmasıyla kitlesel eğitime geçtik

İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet:”Yüksek öğretim sadece topluma katkı sağlayandan ziyade kişilere katkı sağlayan bir eğitimdir.

Seda Çakmak'ın haberi,

BAKANLAR Kurulu’nda üniversite harçlarının kaldırılmasına yönelik kararnamenin imzalanmasının ardından kesinleşen harçların kaldırılması kararı, öğrencilerin yanısıra üniversite yönetimini de sevindirdi.İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet:”Yüksek öğretim sadece topluma katkı sağlayandan ziyade kişilere katkı sağlayan bir eğitimdir. Bu adım, elit eğitiminden kitlesel yüksek eğitime geçiş hamlesidir. Bu yönde atılmış ciddi bir kamu adımıdır. Yüksek öğretimin yaygınlaşması ve yüksek öğretimin yine ilköğretim gibi devletin daha çok katkı sağladığı bir kitle eğitimi haline dönüşmesi için önemli bir adım. Harçların kaldırılması çok cesur ve ciddi bir adım. Siyaset kurumu son yıllarda bu konuda ciddi bir irade gösterdi, aynı kararlılık yükseköğretimin kalitesinin arttırılması için de olmalı.”

Ulusal Öğrenci Konseyi Bşk. N. Buğra Ağaoğlu:“Harçlar öğrencilerin yemek ve sosyal imkanlarında indirim yapılmasını sağlıyordu. Devletimiz bunları üniversitelerin bünyesine aktaracak. Harçları üniversitelere yatıracak.En önemli kısmı bence bu. Harçların kaldırılması son dönemde bizim de çokça üzerinde durduğumuz bir konuydu. 2. öğretimlere de iyileştirme yapılmasını isteyeceğiz.”

Eğitim Bir-Sen Ahmet Gündoğdu: “Harçların kaldırılması olumlu ve sıcak bir yaklaşımdır. Açıköğretim ve 1. öğretimlerin harçlarının kaldırılması öğrenciler açısından çok iyi oldu. Anne ve babaların ekonomik durumaları ne kadar iyi olursa olsun her öğrenci fakirdir. Ancak bu konuda hakkani- yetli davranılmalıdır.  2. öğretimlerin de harçlarının iyileştirilmesi gerek.”

Star