
Caner KUTLU
Hayalin kahramanları
Hayalde bir sistematik yoktur.
Fikirler çıplak olarak haşr olur.
Bu nedenle atlamalar ve geçişlerle mantık bozuklukları, anlamsızlıklar, olmayan şekiller, bozulmuş gerçeklikler, karışmış silsileler kaçınılmazdır.
Hayalin ipi çok uzundur, olmadık bir sonuca bağlanıp kalabilir, oradan sürüklenip dolanabilirsin.
Hatta büyük imkan denizinde her çarptığından kendine göre bir gerçeklik devşirebilirsin.
Keser, biçersin.
Parçalı ve bütünlükten uzak, içi boş bir söz, ucube bir resim, ölü bir yeni doğum, bir gözü arşta bir gözü ferşte bir dev ortaya da çıkarabilirsin.
Aptaldır dev; gücünün dışında işlere kalkışır, üretmez, kısırdır.
Sadece zarar verir. Bir fikri yoktur, tek yapabildiği yıldızları birbirine katmak, galaksileri ateşe vermektir.
Kendi dışındakileri çaresiz bırakmaktadır, bir başına kalmayı ister, paylaşımsızdır, çünkü parçalıdır, iliştirilmiştir.
Bütünün içinde değildir. Evrenin dengesi yerine konulamamıştır, sadece kendisi vardır ve tanımlanmamıştır, tüketmek dışında bir işlevi yoktur.
Zamanı takipten uzak kaldığından hareketten de dışlanmıştır.
Gelişim gösteremez, tekâmül dışıdır, hayatı olmadığı gibi ölümü de yoktur.
Her vurulduğu yerde hayal tarafından tekrar diriltilecektir, her kaybettiğinde hayalle yeniden kurulur, her defasında kurtulur ancak anlamsızlaşır.
Yalnızlaşır. Teavün ve tecavübten mücerreddir.
Mecaz taşımaz, arka planı bulunmaz, hayalin ipi kadar dayanıksızdır.
Farkındalığı yoktur, sıralama yapamaz, mukayesede bulunamaz.
Özürsüzdür. Muhakemesi yoktur.
Hayal gemisinde zamanın sınırlamalarını aşıp geçmiş, gelecek ve an sınırlamalarını kaldırdığını zannederek üstünde gezinirken nihayet her bir hayal kahramanı dev, bir gerçeğe yakalanır ve o anda patlar.
Her hayal kahramanı dev, arkasında siyah bir nokta gibi bir hiçlik bırakır.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
iletidir.Mana ve masal dünyasında oluşan kavramlar, gerçekte vucudu yokken farazi kabuğunu parçalayarak hariçte intişar etmesi ve gerçek dünyada dal budak salarak eşyayı ve doğayı fethetme yolunu insanlara sonuna dek açması insiyatif kullanmanın bir parçasıdır.Yani her olay mananın kapatıldığı ve hapsedildiği libasından süzülerek dışarıdaki maddeye el atması ve etrafını çevirerek onu kendi hakimiyetine alma girişiminden başka şey değildir. İnsanlar ise bu olayı gerçekleştirmek için alet,araç olarak kullanılır.İnsan denilen canlı niçin kullanıldığından haberi olmayan akıllı varlıklar olarak gerçekte kainatta saklanmış ve gizlenmiş ve çeşitli şekillere girmiş mana denilen cevher tarafından verilen küçük bir ücret karşılığında kendilerini seve seve kullandırtan bir aletten ve birilerini terbiye etmek için sopa görevi görmekten başka bir fonksiyonu olmayan varlıklardır.Yani kavram denen şeyler insanların üzerine duygularını yükleyerek karşısındakine ilettiği şeyler yani mesajlardır.
Yanıtla (0) (0)Yazarlar bilgi denizinin derinliklerine dalarlar... Ve edebiyat sahasında, Allah'ın onlara bahşettiği ender taşlarla çıkarlar... Bir nevi 'gavvas'tır onlar... Kelimelerden oluşan hazineleri okuyucularına takdim ederler. Caner Bey'in yazısı da böyle ender rastlanan hazinelerden birisi. Yazarı tebrik ediyor ve nice güzel yazıların kaleminden nebean etmesini temenni ediyorum.
Yanıtla (0) (0)hayal ve kuvve-i hayaliye uzerine egilmeye calismistim alkin bu yazi oldukca veciz bicimde anlatilmasi gerekeni ifade ediyor.
Yanıtla (0) (0)Yazarlar bilgi denizinin derinliklerine dalarlar... Ve edebiyat sahasında, Allah'ın onlara bahşettiği ender taşlarla çıkarlar... Bir nevi 'gavvas'tır onlar... Kelimelerden oluşan hazineleri okuyucularına takdim ederler. Caner Bey'in yazısı da böyle ender rastlanan hazinelerden birisi. Yazarı tebrik ediyor ve nice güzel yazıların kaleminden nebean etmesini temenni ediyorum.
Yanıtla (0) (0)