Hollywood'un korku simgesi Zombi, Müslüman bir liderin adı: İşte gerçek hikayesi

Hollywood'un korku simgesi Zombi, Müslüman bir liderin adı: İşte gerçek hikayesi

Batı, Zombi’nin adını ve hikâyesini çarpıtarak, onu yaşayan ölüler efsanesiyle ilişkilendirse de, Zombi gerçekte bir Müslüman lider, bir özgürlük savaşçısı ve mazlum halkların koruyucusu olarak tarihte yerini aldı

Gazeteci Turan Kışlakçı, herkesin adını duyunca korkuya kapıldığı "Zombi"nin gerçek kimliğini anlattı.

Brezilya'da köleliğe karşı çıkan ve adil bir yönetim sergileyen Zombi adlı Müslüman lider ve onbinlerce taraftarı, batılı sömürgeciler tarafından katledilene kadar büyük bir mücadele gösterdi.

Ardından Hollywood devreye girdi. Müslüman kimliğini unutturmak ve akıllarda kötü bir algı oluşturmak için Zombi ismini korkunun simgesine dönüştürdü.

Kışlakçı'nın sosyal medyada vrdiği bilgilere göre şşte Zombi'nin gerçek hikayesi.

Zombi kimdir, biliyor musunuz?

“Zombi” kelimesi ilk duyulduğunda zihnimizde hemen Hollywood’un korku dolu filmleri canlanır. Korkunç yüzler, yamyamlar, aklını yitirmiş, insan eti peşinde koşan yaratıklar… Zombiler, modern dünyada öldürülmesi gereken bir tehdit olarak resmedilir. Ancak, bu imajın ardında başka bir gerçek yatıyor: Batı, bu ismi kullanarak bir kahramanı, bir Müslüman lideri çarpıttı ve gerçeği gözlerden sakladı.

Zombi, Brezilya'nın ilk Müslüman devletini kuran büyük bir liderdi. Avrupalıların Amerika kıtasına ayak basmasının ardından, yeni topraklar arasında bölüşüldü. Kuzey Amerika İngilizler ve Fransızlar arasında paylaşılırken, Güney Amerika Portekiz ve İspanya’nın egemenliğine geçti. Portekiz, zengin ve geniş Brezilya topraklarını ele geçirerek yerli halkı katletti, kaynakları yağmaladı ve daha fazla iş gücü ihtiyacı doğdu. Bunun üzerine Batı Afrika’nın sahil köylerine saldırılar düzenlendi, Müslüman köyler gecenin karanlığında basılarak insanlar köleleştirildi. İlk Müslüman köleler, 1538 yılında Brezilya’ya getirildi ve bu topraklara adım atan ilk Müslümanlar, baskı ve zulümle yüzleşti.

ZOMBİ İSİMLİ BİR KAHRAMAN DOĞDU

Aradan geçen 40 yılın ardından, Brezilya’da sayıları 14.000’i aşan Müslüman köleler vardı. Brezilya’daki tarihî belgeler, bu kölelerin büyük bir kısmının İslam kökenli olduğunu, Arapça Kur’an okuduklarını doğruluyor. Batı, İslam’ın Brezilya’daki varlığını söndürdüğünü zannederken, küllerin arasından Zombi isimli bir kahraman doğdu. Zombi, İslam alimleriyle birlikte bu baskı altındaki halka ulaştı, onlara Kur’an’ı ve İslam’ın adaletini öğretti. Ezilenlerle omuz omuza yürüyen Zombi, 1643 yılında "Brezilya İslam Devleti"ni kurdu ve bu devletin temel ilkesi olarak özgürlüğü ilan etti.

Portekiz bu yeni devlete savaş açtı, fakat Zombi’nin orduları defalarca galip geldi. Zombi, Brezilya’nın Bahía eyaletindeki yirmiden fazla bölgeyi ele geçirdi, devletini genişletti ve Batı'nın kalbine korku saldı. Müslümanlar bu devlette tam 50 yıl boyunca bağımsızlık mücadelesini sürdürdü. Siyah Müslümanlar, kölelik ve zulme karşı destansı bir direniş sergiledi.

zombi11.jpeg

O, KÖLELİĞE, SÖMÜRGECİLİĞE VE ADALETSİZLİĞE KARŞI DURAN BİR LİDERDİ

Ancak bu direniş, Portekiz İmparatoru’nun devreye girmesiyle son buldu. 1916 yılında, Portekiz donanması, son teknoloji silahlarıyla Müslümanları kuşattı. Zombi’nin askerleri, birer birer şehit düşerken, devlet de yıkıldı. Ancak Zombi’nin mücadelesi tarihin unutulmaz bir direnişi olarak hafızalarda kaldı. O, köleliğe, sömürgeciliğe ve adaletsizliğe karşı duran bir liderdi.

Bugün Brezilya’da Zombi’nin mücadelesi, Müslüman kölelerin direnişini ve İslam’ın Brezilya’daki rolünü hatırlatmaya devam ediyor. Batı, Zombi’nin ismini korku filmlerine konu yapsa da, gerçek Zombi, tarihte özgürlüğün ve adaletin savunucusu olarak anılmayı hak ediyor. O, Brezilya’nın topraklarında özgürlük için savaşan bir kahraman ve mazlum halkların sesi olarak tarihteki yerini aldı.

Batı, Zombi’nin adını ve hikâyesini çarpıtarak, onu yaşayan ölüler efsanesiyle ilişkilendirse de, Zombi gerçekte bir Müslüman lider, bir özgürlük savaşçısı ve mazlum halkların koruyucusu olarak tarihte yerini aldı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum