Hz. Muhammed (asm) Enstitüsü kurulsun
Hazreti Muhammed'i eserlerimizle ve enstitümüzle batıya sergilemenin zamanıdır
Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi (İSAM) üyesi Doç. Dr. Muhammet Aruçi, Hazreti Muhammed'in 1400 yıl önce bir reform gerçekleştirdiğini, halen dünyanın üçte birinin bu reforma inandığını söyledi.
Hazreti Muhammed'in camilerde anlatılamadığını savunan Aruçi, ''İmamlarımız ile birlikte üniversiteli gençlere yönelik kapsamlı çalışmaların yapılması gerekir. Artık Türkiye ve Türk insanı için Hazreti Muhammed üzerine büyük bir araştırma enstitüsü kurarak, eserlerimizle, enstitümüzle batı dünyasına bunu sergilemenin zamanıdır'' diye konuştu.
Aruçi, şöyle konuştu:
''Bugün ABD'de, Türkiye'de muhtelif cemaatlerin liderleri hakkında doktoralar, mastırlar, post doktora araştırmaları yapılıyor. Ben bunları destekliyorum. Camilerimizde imamlarımızın anlattığı şekilde, üniversitedeki güzel gençlerimize Resulü Ekrem Efendimizi yeterince anlatamayız. Yeni nesillere Hazreti Muhammed'i tanıtmak istiyorsak böyle bir araştırma enstitüsünün devlet tarafından yapılması gerekiyor. Yeni nesillere artık eski tarzlarla Peygamber efendimizi anlatamayız.''
Türkiye'de yaklaşık 200 üniversitede bir çok konuda enstitü bulunduğunu, bunlara ''Hazreti Muhammed Araştırma Enstitüsü''nün de eklenmesi gerektiğini vurgulayan Aruçi, şöyle devam etti:
''Türkiye'de özel üniversitelerle birlikte 200'ü aşkın üniversite bulunuyor. Bu üniversitelerde, öğrencilere Resulü Ekrem efendimizi müspet bir şekilde anlatmak istersek asrımızın idrakine göre anlatmalıyız. Bu asrın idrakini ancak bir enstitü yapabilir. Akademik kadrosuz, enstitüsüz peygamber efendimizi, ne kendi toplumumuza ne de batıya anlatamayız. Bu konuda bizim bir boşluğumuz var. Nitekim başka konularda hep enstitülerimiz var. Bunun yanında Hazreti Muhammed'in de enstitüsü olmalı.''
''Kur'an-ı Kerim'in yanında Osmanlıca da seçmeli ders olmalı''
Türkiye'de Kur'an-ı Kerim'in seçmeli ders olarak okutulmasının olumlu yansımalarının olacağını vurgulayan Muhammet Aruçi, Kuran'ın yanında Osmanlıca'nın da seçmeli ders olarak okutulabileceğini ifade etti.
Aruçi, ''Kur'an-ı Kerim, Arapça hatta Osmanlıcanın bile okutulması gerekiyor. Çünkü, bunların ders olarak okutulması kültürümüze yardımcı olacak. Bizim kültürümüzün esası da bunlardadır. Hükümetin bu konuda attığı adımların çok müspet bir adım olduğunu düşünüyorum'' diye konuştu.
Haberler