İhtiyarlar Risalesi ekseninde ‘Yaşlanma E-Çalıştayı’
Bu akşam yeni konuklarla internetten canlı yayınlanacak
Bediüzzaman Said Nursi tarafından telif edilen Risale-i Nur külliyatını akademik bir zeminde ele alarak ulusal ve uluslararası düzeyde organize ettiği konferans, sempozyum, çalıştay, seminer ve eğitim toplantıları ile toplumun hafızasına katkı sağlama çabası içinde olan Risale Akademi, bugüne kadar birçok akademik organizasyonları hayata geçirdi. Ekim 2012’de “Hastalar Risalesi Ekseninde Manevi Bakım Olarak Hastalık ve Hastalar Çalıştayı” ve Mayıs 2015’te “Yaşlanma ve Manevi Bakım Çalıştayı” düzenlendi.
CANLI YAYIN LİNKİ İÇİN TIKLAYINIZ
Risale Akademi; Dünyada ve ülkemizde yaşanan COVİD-19 salgınından sonra da faaliyetlerine ara vermeden sosyal medya üzerinden e-çalıştaylarla canlı yayınlar yaparak düzenli devam ediyor. “Hastalar Risalesi E-Çalıştayı” başta olmak üzere; son bir ayda yapılan 60’ı aşkın programların kayıtlarına “Risale Akademi Youtube” sayfasından ulaşılabilir.
Bilindiği gibi dünyada yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Ülkemizde 2019 TUİK verilerine göre “doğuşta beklenen yaşam süresi” 78 yıl olarak hesaplandı. Risale Akademi; hızla artan yaşlı nüfusa dikkatleri çekmek, onlara karşı görev ve sorumluklarını yerine getirmek, yaşlıları anlamak, bireyselleşen dünyada yalnızlaşan yaşlıların problemlerine biyopsikososyal bakış açısı ile yeni çözüm önerileri getirmek ve bu alanda çalışan bütün paydaşlara katkı sağlamayı sosyal sorumluluğun getirdiği bir ödev olarak görmektedir.
Bu nedenle Risale Akademi, Bediüzzaman Said Nursi’nin “İhtiyarlar Risalesi” eseri perspektifinden “Yaşlanma E-Çalıştayı” konulu akademik e-çalıştaylar serisine başladı. 2 Haziran Salı günü ilki gerçekleştirilen ve İhtiyarlar Risalesinden “Birinci Ricanın” ele alındığı “Yaşlanma E-Çalıştayı” her Salı akşamı saat 21:00-23:00 saatleri arasında düzenli yapılacak.
“Risale Akademinin Youtube” kanalından canlı olarak yayınlanan programa alanında uzman akademisyen, doktor, psikolog, psikiyatrist, ilahiyatçı, sosyal hizmet uzmanı ve araştırmacılar katılıyor.
İhtiyarlar Risalesi
İhtiyarlar Risalesi, Bediüzzaman Said Nursi’nin 1934’te Isparta’da telif ettiği yirmi altı Rica’dan (Ümit) oluşan bir eser. 130 parça eserlerinden “Gençlik Rehberi”, “Hanımlar Rehberi” ve “Hastalar Risalesi” gibi, İhtiyarlar Risalesi de spesifik olarak “ihtiyarlanma olgusu” üzerinden, yaşlanan, yaşlanmakta olan veya yaşlanacak olan insanlara yaşlanmanın güzelliklerini gösteren müstesna bir eser. Said Nursi’nin sahici bir hatıra ile deneyimlerini kaleme aldığı bu eser; adına bakıldığında ihtiyarlarla paylaşılan bir ders gibi gözükse de, satır aralarında bir o kadar da gençler için mesajlar barındırıyor.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.