İnançlıyım, inanç beni özgürleştiriyor
TRT Haber’de konuşan Serdar Turgut, inançlı biri olduğunu ve inancın kendisini özgürleştirdiğini söyledi
TRT Haber’de Nuriye Akman’ın sunduğu Akılda Kalan programına konuk olan Serdar Turgut, inançlı biri olduğunu ve inancın kendisini özgürleştirdiğini söyledi. Nuriye Akman’ın “Son zamanlarda “inanç modern toplumun somut bir ihtiyacı olarak hayatımızda daha olumlu nasıl rol oynar” sorusuyla yakından ilgileniyorsunuz. Dindar olmayan biri için bu konu neden bu kadar önemli?" sorusuna yanıt veren Turgut, “Ben inançlıyım. İnançlı olmamın gizemini çözmem lazım. Bunu topluma yarı olsun diye değil, kendime yararı olsun diye yapıyorum” dedi.
CEMAATLERE KARŞI ÖNYARGILARI SİLDİM
“Cemaatlere karşı önyargılarımı sildim attım” diyen Turgut, “cemaatler kavramını Türkiye’de yakından takip etmemiz gerekiyor. Cemaat, modern bir oluşum ve sivil toplum örgütü gibi çalışıyor. Nihai hedefleri ile benim gibi seküler gelenekten gelen bir insanın hedefleri arasında büyük çelişkiler yok. Yeter ki biz konuşmayı bilelim, o zaman anlaşacağız. Karşılıklı ön yargılarımızı atıp birbirimizle konuşmalıyız” dedi.
Risale-i Nur'dan: İman ne kadar mükemmel olursa, o derece hürriyet parlar
Sual: "Nasıl, hürriyet îmanın hassasıdır?"
Cevap: Zîra, rabıta-i îman ile Sultan-ı Kainata hizmetkar olan adam, başkasına tezellül ile tenezzül etmeye ve başkasının tahakküm ve istibdadı altına girmeye o adamın izzet ve şehamet-i îmaniyesi bırakmadığı gibi, başkasının hürriyet ve hukûkuna tecavüz etmeyi dahi, şefkat-i îmaniyesi bırakmaz.
Evet, bir padişahın doğru bir hizmetkarı, bir çobanın tahakkümüne tezellül etmez. Bir bîçareye tahakküme dahi, o hizmetkar tenezzül etmez. Demek, îman ne kadar mükemmel olursa, o derece hürriyet parlar. İşte, Asr-ı Saadet... (Tarihçe-i Hayat, Birinci Kısım:İlk Hayatı, 72)