İslam Kültür Mirası Bilgi Bankası
IRCICA, hazırladığı projelerle İslam coğrafyasındaki tarihi ve kültürel mirası ayağa kaldırmayı amaçlıyor
28 yıl önce çalışmalarına başlayan kurumun bugüne kadar 110 civarında akademik yayını okuyucuyla buluşturduğunu ifade eden IRCICA Genel Direktörü Dr. Halit Eren, 60'ın üzerinde uluslararası kongre ve sempozyum ile birçok uluslararası hat, mimari ve 'en iyi restore edilen eserler' gibi yarışmalar düzenlediğini söyledi.
Eren, IRCICA Kütüphanesi'nin artık elektronik ortamda da hizmet vereceğini aktardı. Bunun yanında Süleymaniye Kütüphanesi'nin bünyesinde Kitap Hastanesi projesi başlattıklarını ve 'Mostar 2004' projesindeki tecrübelerinden yola çıkarak Kudüs'ün Sur içinde kalan bölgesindeki eserleri restore ettirmeye çalışacaklarını söyledi.
Halit Eren, 'İslam Kültür Mirası Bilgi Bankası' adı altında bir proje daha hazırladıklarını aktararak, İslam dünyasındaki bütün mimari eserleri bu bilgi bankasına toplamak istediklerini ve yayımladıkları Hazreti Osman'a ait Kur'an-ı Kerim'den sonra şimdi de dünyanın değişik yerlerinde bulunan ve Hazreti Osman dönemine atfedilen bütün mushafları bir araya getirmek istediklerini belirtti.
Zaman