İsraf ve ahlak sınırlarını aşan mezuniyet törenleri yasaklandı

İsraf ve ahlak sınırlarını aşan mezuniyet törenleri yasaklandı

Mezuniyet törenleriyle ilgili yeni kararlar alan MEB, mezuniyet kutlamalarında israftan ve gösterişten kaçınarak, milli değerlere uygun ve ailelerin onay verdiği bir tören yapılmasını amaçlıyor

Okulların kapanmasına 2 haftalık bir süre kala Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullardaki mezuniyet törenleriyle ilgili yeni bir genelge yayımladı.

ETKİNLİKLER ÖĞRENCİLERİN PEDGAOJİK KRİTERLERİNE GÖRE DÜZENLENECEK

Okul müdürlüklerine yollanan genelge kapsamında; mezuniyet etkinlikleri millî, manevi, ahlaki ve kültürel değerlere aykırı düzenlenmeyecek. Törenlerde şatafat olmayacak, etkinlikler velilerin izni doğrultusuna yapılacak. Ayrıca öğrencilerin gelişim seviyeleri ve pedagojik kriterlerine göre törenler düzenlenecek. Özellikle okul öncesi ve ilköğretim kademelerinde, çocukların yaşı ve gelişim seviyelerine göre etkinlikler düzenlenmesine özen gösterilecek.

Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, etkinliklerde öğrencilerin her türlü zararlı alışkanlıklar, olumsuz davranışlar ve aşırılıktan korunması, israftan kaçınılması için okul yönetimi hem öğretmenler hem de veliler ile iş birliği yaparak gerekli tedbirleri alacak.

MEZUNİYET ETKİNLİKLERİ İL VEYA İLÇE MÜDÜRLÜKLERİNİN ONAYIYLA YAPILACAK

Ayrıca MEB, velileri ve okulları külfete sokacak aktivitelerden kaçınılacağını da belirtti. Mezuniyet etkinlikleri okul dışındaki mekanlarda yapılamayacak. Etkinlikler, okulların uygun mekan ya da alanlarında düzenlenecek.

Okulların ya da kurumların planladığı mezuniyet etkinlikleri, il veya ilçe milli eğitim müdürlüklerinin onayı sonrasında yapılacak. Okul kültürünü geliştirici, öğrenci merkezli, okulu çevreyle kaynaştıran, okul çalışanları arasında birlik ve bütünleşmeyi amaçlayan aktiviteler düzenlenecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum