İstanbul'un projeyle ihya olacak ilçeleri
Büyükşehir Belediyesi, 4 yıl içerisinde hayata geçirmeyi planladığı projelerle kentin çehresini değiştirecek. Projenin ilçelerde emlak ve arsa fiyatlarını arttırması bekleniyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve 2010-2014 döneminde hayata geçirilmesi planlanan projeler çerçevesinde Beşiktaş ve Eminönü'nde trafik yeraltına alınırken Kabataş, Kadıköy, Silivri ve Alibeyköy'de geniş meydanlar ve kültür alanları oluşturulacak. 100 milyonlarca dolara mal olacak projelerin daha yaşanabilir bir kent sağlayacağını belirten gayrimenkul danışmanları yatırımları ilçeler için 'piyango' olarak nitelendirdi.
TRAFİK YERALTINA İNİYOR
Proje kapsamında Barbaros Bulvarı'ndan gelen araçları Ortaköy istikametine yönlendiren köprülü kavşak yıkılacak. Bu alandaki trafik yer altına alınarak Beşiktaş, 10 bin metrekarelik meydana kavuşacak. Eminönü'nde, Yeni Cami ile Sarayburnu arasındaki trafik yeraltına alınacak.
BAYRAMPAŞA'YA KÜLTÜR MERKEZİ
Bayrampaşa'daki İston Beton Şantiyesi 268 araç kapasiteli otopark, 600 kişilik Kültür Merkezi yapılacak. Kadıköy Vapur İskelesi yanındaki minibüs ve otobüs durakları kaldırılarak boşalacak 61 bin metrekarelik rıhtım bölgesi gezinti ve dinlenme amaçlı düzenlenecek.
ÇAMURDA ÇİÇEK AÇACAK
Haliç'i temizleme çalışmaları sırasında çıkartılan çamurlarla doldurulan 500 bin metrekarelik Alibeyköy Taş Ocakları'na kurulacak serbest yaşam alanlarında, çiçekler ve çeşitli bitkiler dikilecek. Kabataş İskelesi ise İstanbul'u ve Boğazı simgeleyecek bir heykel bina olarak tasarlandı. Stilize bir martı şeklinde önerilen bu binada kafeterya ve idari bölümden oluşacak. Kullanım dışı saatlerde kültürel aktivitelere olanak sağlanacak.
Kente değer katacak
Gaya Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Anıl İnan, “Avrupa'da büyük şehir denilince akla meydanlar gelir. Bu projelerde İstanbul'a ihtiyacı olan ve simgesel yapılar kazandıracak çalışmalar olarak görülür. Böyle yapılar her zaman bulunduklara kentlere değer katmıştır” dedi. Projelerin, kentte yaşayan ve ziyarete gelen insanların ihtiyaçlarını karşılacak, simgesel yapılar olması halinde bulundukları bölgeye yüzde 20 - 25 değer katacacağını ifade eden İnan, “Konut fiyatlarında gözle görülür değerlenme sağlayacaktır” şeklinde konuştu.
Yeni Şafak