İşte kainatın en detaylı ve renkli fotoğrafı

İşte kainatın en detaylı ve renkli fotoğrafı

Emektar Hubble uzay teleskopu insanoğlunun elde ettiği kainatın en renkli ve detaylı fotoğrafını uzun çalışmalar sonucu çekmeyi başardı.

Hubble'ın fotoğrafında 10 bin galaksi bulunuyor ve 12 milyar yıl öncesinden görüntü sunuyor...

2014-2020 yılları arasında bir noktada işlevselliğini yitireceği tahmin edilen emektar Hubble teleskobu uzaydaki görevinin son yıllarında olsa da, 24 yıldır uzayda olan bu dev teleskop evrenin derinliklerine dair en etkileyici kareleri dünyaya göndermeye devam ediyor. Bunun en son örneği ise NASA’nın Salı günü yayınladığı ve üzerinde tam 11 yıl çalıştığı fotoğraf.

Söz konusu fotoğrafta neredeyse evrenin başlangıcından bu yana yani 12 milyar yıl öncesinden ışıklarını yollayan 10.000 civarında galaksi yer alıyor. Görselin bir diğer özelliği ise kızıl ötesinden mor ötesine bütün bir ışık spektrumunu içermesi ve böylece her frekansta görülebilen cisimlere yer vermesi.

050620140848361308717_3.jpg
 
Hubble bu görseli elde etmek için yörüngede tam 840 tur atarak uzay boşluğundaki belirli bir doğrultu üzerinden, ışığın en sıcak formu olan mor ötesi frekansta görülebilen galaksiler kendilerini açık edene kadar sabırla bekledi.
 
Bu galaksilerin görüntülenmesi özellikle büyük bir önem taşıyor, çünkü 5 ve 10 milyar yıl öncesine dair bir döneme aitler. Bu da evrendeki yıldızların büyük bir çoğunluğunun biçim kazandığı ama bizim de hakkında çok fazla veriye sahip olamadığımız bir döneme işaret ediyor.

Rota Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum