İsteyene kargoyla yazma eser
Türkiye'nin 3. büyük Yazma Eserler Kütüphanesi İnebay, isteyenlere yazma eserlerin bir kopyasını kargoyla gönderecek.
Bünyesinde 9 bine yakın el yazması eser barındıran Türkiye'nin en büyük üçüncü Yazma Eserler Kütüphanesi konumundaki İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi ilginç bir hizmete imza atıyor. Kütüphane, tamamı dijital ortama aktarılan yazma eserlerin bir kopyasını, talep edilmesi halinde isteyen kişinin adresine kargo ile gönderiyor.
Kütüphane Müdürü Hüseyin Kutan, Tezhip ve Osmanlıca kurslarına sağladığı kitap desteği için Bursa merkez Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a teşekkür etti. Dündar'ı ziyaret eden Hüseyin Kutan, kütüphanelerinde Arapça, Farsça ve Osmanlıcadan oluşan 9 bine yakın el yazması kitap olduğunu söyledi.
İslam ilimlerinin ağırlıklı olduğu eserlerin tıptan eczacılığa, tarihten matematiğe, tefsirden fıkıh ilimlerine kadar çok geniş bir yelpazeyi kapsadığını ifade eden Kutan, şu bilgileri verdi: 'Kütüphanemizde 20 bin civarında Osmanlıca, Farsça ve Arapçadan oluşan, 1920 öncesi basılan matbu (Basma) eser bulunmaktadır. Tamamı dijital ortama kaydedilmiş olan eserlerimizde, genelde akademisyenler, doktora ve yüksek lisans çalışması yapan yerli ve yabancı vatandaşlar faydalanmaktadır.'
Hüseyin Kutan, ayrıca tamamı dijital ortama aktarılmış eserlerden faydalanmak isteyen vatandaşlara da, talep ettikleri eserin dijital bir kopyasını kargo ile adreslerine gönderdiklerini dile getirdi.
Kurum olarak açtıkları Osmanlıca ve Tezhip Kursları için ihtiyaç duydukları kitapları, Osmangazi Belediyesi'nin kitap arşivinden karşıladıklarını belirten Kutan, 'Bize her zaman destek veren Osmangazi Belediye Başkanı Sayın Mustafa Dündar'a, verdiği destekler için teşekkür ediyoruz.' dedi.
Kutan, görüşmenin sonunda, Başkan Mustafa Dündar'a geleneksel usulde yapılmış bir defter hediye etti. Mustafa Dündar da, Bursa İnebey Yazma Eserler Kütüphanesi'nin, Türk tarihinin yakın ve uzak geçmişini belgeleyen çok önemli el yazması eserleri bünyesinde barındırdığını belirtti.
Yeni Şafak