İTÜ robot olimpiyatları başladı
İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Kontrol ve Otomasyon Kulübü tarafından bu yıl 9.'su düzenlenen robot olimpiyatlarında birbirinden farklı robotlar meraklılarıyla buluştu.
Sergilenen arasında örümcek robot, elektronik Türk daması ve insansız hava aracı dikkat çekti.
İTÜ Ayazağa Yerleşkesi'ndeki Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde düzenlenen robot olimpiyatları, öğrenci, akademisyen ve endüstri temsilcilerini biraraya getirdi. Uluslararası platformda söz sahibi organizasyon olmak için çalışmalarını sürdüren olimpiyatların ilk gününde 'Çizgi İzleyen' kategorisinin ilk etap yarışması yapıldı.
Robot olimpiyatlarına yabancı katılımcıların da seminerler vererek destekte bulunacağını belirten İTÜ Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanı Serhat Şeker, "Bu ülkemizin öğrenci kulübü desteği ile yapılan bir toplantısı ama bana sorarsanız robot olayındaki en önemli organizasyonu. Türkiye'deki robot üreticileri yada robot uygulamaları yapan firmaların teşvik vermesi lazım. Kullanıcıların yerli üretimi tercih etmesi bakımından teşvik bekliyoruz. Çünkü iç piyasada bu tip teklifler geldikçe bu kendini bekleyecektir, buna bağlı olarak ta bu teknoloji gelişecektir." ifadelerini kullandı.
Uluslararası İTÜ Robot Olimpiyatları Genel Koordinatörü Celaledddin Hidayetoğlu ise, "İTÜ kontrol ve Otomasyon grubu olarak robot olimpiyatları'nın bu sene 9.'sunu düzenliyoruz. Amacımız Türkiye'de robot teknolojisini bir adım öteye taşımak ve bu alanda çalışan endüstri temsilcileri, öğrenciler, akademisyenler. İnsanları biraraya getirmek. Artık uluslararası olma yolunda büyük adımlar atıldı. Yurtdışından 50'ye yakın yarışmacımız var. Olimpiyatlar üç gün süreyle yarışmacılar 10 farklı kategoride yarışacak." şeklinde konuştu.
'Gezgin' isimli robotuyla olimpiyatlara katılan yarışmanın en küçük katılımcısı Alp Mete, "Üçüncü sınıfa gidiyorum. Bir yıldır robot yapıyorum. Robotun programlarını yazıyorum. Pillerde ve sensörlerle de programdaki bilgiler gidiyor. Ona göre de çalışıyorum." dedi.
Olimpiyatların en ilginç projelerinden biride Türk daması. Geliştirdikleri teknoloji sayesinde sanal gözlük ve el hareketleriyle masa üzerinde dama taşları oynatılıyor. Bu sayede hiçbir enerji sarfetmeden dama oyunu oynanabiliyor.
Olimpiyatlar çerçevesinde 3 gün boyunca "Mikro Sumo", "Labirent", "Yangın Söndüren", "Süpürge", "Kendini Dengeleyen", "Basketbol", "Renk Seçen", "Merdiven Çıkan", "Senaryo" ve "Serbest" olmak üzere 10 kategoride yarışmalar düzenlenecek. Bu kapsamda, yurt içi ve dışından öğrenci, akademisyen ve sanayi temsilcileri ile gerçekleştirilecek seminer, panel ve söyleşilerde robotik dünyası meraklıları bir araya gelecek.
cihan
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.