Kayseri'de Suriyelilere saldıranlar uyuşturucu, yağma, yaralama ve tacizden sabıkalı

Kayseri'de Suriyelilere saldıranlar uyuşturucu, yağma, yaralama ve tacizden sabıkalı

Vatanseverlik bunlara kaldıysa...

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde önceki gün meydana gelen provakasyonu yapanların bir çoğu sabıkalı çıktı.

Suriye uyruklu birinin yine Suriyeli bir çocuğa gayrı ahlaki davranışları kayda alındı. Bir gün önce çeşitli ilçelerden toplanarak kamyonla mahalleye getirilen bazı şahıslar, istismar olayını, büyük provokasyona çevirmeye kalktı.

Tacizci I.A.’yı linç etmek isteyen şahıslar, olayın ardından bölgedeki birçok Suriyelinin ev, iş yeri ve araçlarını ateşe verdi. Çıkan olaylarda 73 kişi gözaltına alınırken, şahısların 41’inin adam yaralama, uyuşturucu, gasp ve yağma gibi suçlardan kaydı olduğu tespit edildi.

İTFAİYEYE ENGEL OLDULAR

Danışmentgazi Mahallesi’nde başlayıp Küçükmustafa, Osmanlı, Selçuklu, Hürriyet ve Aydınlıkevler mahallelerine sıçrayan olaylarda, itfaiye ekiplerinin yangınları söndürmesine engel olundu. Bölgeyi karıştırma görevi verilen provokatörlerin iş makinelerini, araçların giriş çıkışlarını engellemek için kullandığı da iddia edildi.

SUÇ ŞAHSİDİR

Suçu olmayan Suriyelilerin hedef alınmasına tepki geldi. Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Başkanı Av. A. Resul Demir, suçun şahsiliği ilkesini hatırlatarak, hangi milletten olursa olsun suçu işleyen kişinin sorumlu tutulması gerektiğini belirtti. Demir, “Bu korkunç olay, bireysel bir suçtur. Bununla ilgili savcılık ve adalet mekanizması gereğini yapacak. Çok fazla görüntü var. Kimin nereyi yaktığı, görülüyor. Aynı zamanda 'Erdoğan istifa' sloganları atılıyor Kayseri gibi bir şehirde. Bu grubun kasıtlı olarak gelip gelmediği, kimlerden oluştuğu ortaya çıkarılmalı. Bu kişilerin cezalandırılması lazım” diye konuştu.

2021’de benzer bir provokasyonun Ankara’da yaşandığını hatırlatan Demir, orada gözaltına alınanların sabıkalı kişiler olduğuna dikkat çekti.

BOT HESAPLAR İŞ BAŞINDA

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, olaylarla alakalı sosyal medya paylaşımlarının yüzde 68'inin provokatif amaçlı olduğunu, 63 hesapla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi. Bakan Yerlikaya, sosyal medya platformu X üzerinden yaklaşık 79 bin hesaptan, 343 bin paylaşım yapıldığını belirtti. Paylaşım yapılan hesapların yüzde 37'sinin bot olduğunun belirlendiğini vurgulayan Yerlikaya, 10 hesap sahibinin savcılığa sevk edildiğini bildirdi. Yerlikaya, "Ülkemizin huzur ve güvenliğini tehdit eden, provokatif paylaşım yapanlara, nefret söylemlerinde bulunanlara göz açtırmayacağız" ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum