Konya'da esnaf Şeb-i Arus'a kilitlendi
Mevlana Müzesi çevresinde faaliyet gösteren esnaf, 10 gün sürecek vuslat törenlerinden umutlu.
Müze civarında hediyelik eşya dükkanı işleten Hasan Yılmaz, vuslat törenlerinin kendileri için harman zamanı gibi olduğunu dile getirerek, "Nasıl çiftçi için yıl içinde harman zamanı neyse, bizim için de vuslat törenleri o." dedi.
Konya'da bu yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek Hz. Mevlana'nın 737. Vuslat Yıldönümü törenleri öncesi esnaf hazırlıklarını tamamladı. Esnaflar, bu yılki törenlerden oldukça umutlu olduklarını dile getirdi. Mevlana Müzesi civarında lokanta işletmeciliği yapan Ahmet Yıldız, bu yılki törenlerde en az 20 bin insana hizmet vermeyi planladıklarını belirterek, "Bu yılki törenlerden oldukça umutluyuz. Gerek yerli, gerekse yabancı turistlerin bu yılki törenlere daha fazla itibar göstereceğine ve katılacağına inanıyoruz. Geçen yıl 12-15 bin kişiye hizmet vermiştik. Bu yıl bu rakamın 20 bini geçmesini bekliyoruz. Bu konuda her türlü hazırlığımızı tamamladık. Yerli turistler için Konya'mızın meşhur tandır kebabı ile etli ekmeğini sunacağız. Yabancı konuklar ise daha çok sebze ve salata ağırlıklı beslenmeyi sevdiği için onlara uygun menüler de hazırladık" dedi. Antika halı, kilim ve eşya alım satımı yapan Recep Topal ise, bu yıl düzenlenecek törenlere geçen yıllara göre daha fazla ilgi olmasını umduklarını ifade ederek, "Geçen yıl özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle karşılaşmıştık. Bu yıl bu ilginin daha faza olacağını umuyoruz. Bu konuda her türlü önlemimizi ve hazırlığımızı yaptık. Gerek el dokuması, gerek makine dokuması, gerekse tarihi halı, kilim ve eşyalarımızda bol ve değişik renk kombinasyonlarıyla konukların ilgisini çekeceğimize inanıyorum." şeklinde konuştu.
HER TÜRLÜ HAZIRLIĞIMIZI YAPTIK
Mevlana Müzesi civarında hediyelik eşya dükkanı işleten Hasan Yılmaz, Vuslat törenlerinin kendileri için harman zamanı gibi olduğunu dile getirerek, "Nasıl çiftçi için yıl içinde harman zamanı neyse, bizim için de Vuslat törenleri o. Yani yıl içinde en çok satış yaptığımız dönem. Bu nedenle bu dönemi en iyi şekilde değerlendirmek için her türlü hazırlığımızı yaptık. Özellikle Hz. Mevlana'yı, semayı ve Konya'yı anlatan hediyelik eşyalara ağırlık verdik. Turistler en çok bu eşyalara ilgi gösteriyor. Şekerlemelere ise daha çok yerli turistler ilgi gösteriyor. Bu nedenle biblo, saat, tablo ve gümüş eşyalara daha çok ağırlık vermeyi uygun bulduk. Ayrıca Hz. Mevlana'yı ve Konya'yı anlatan CD'ler ile ney ve ilahi CD'leri de ilgi görüyor" diye konuştu.
Yeni Şafak