Köpeklerin parçaladığı Tunahan 15'inci ameliyatını olacak

Köpeklerin parçaladığı Tunahan 15'inci ameliyatını olacak

Ankara Keçiören’de başıboş sokak köpeklerinin saldırısında ağır yaralanan 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz, 26 Haziran’da ameliyat olmak üzere hastaneye yatırılacak. 15’inci ağır ameliyatını geçirecek Tunahan’ın sırtından başına deri nakli gerçekleştirilecek

Keçiören’de onlarca başıboş sokak köpeğinin saldırısına uğrayan Tunahan Yılmaz’ın tedavi sürecinin devam ettiği öğrenildi. Hastaneden taburcu olduktan sonra pansumanlarla devam eden tedavi sürecinde; aralık ayından beri baba Halil Yılmaz’ın saydığı 14’ü ağır onlarca ameliyata girdi. Yaklaşık 3 ay önce doku beslemesi için sırtına balon yerleştirilen Tunahan’ın 15’inci ağır ameliyatı bu bölgeden başına yapılacak deri nakli üzerine olacak.

KÜÇÜK AMELİYATLARI SAYMIYORUM BÜYÜK AMELİYAT SAYISI 15 OLDU

Önceden 3 Temmuz’da yapılması planlanan ameliyatın erkene alındığını belirten baba Halil Yılmaz, “Yaklaşık 3 ay önce sırtına konulan balonla deriyi büyüttüler. Şişirdiler orayı. Şimdi buradaki deri alınacak. Kafasına nakil olacak. Büyüttükleri deriyi kafasına koyacaklar. Küçükleri saymıyorum. Bu büyük ameliyat olarak 15 olacak. Mesela 1-2 saatlik küçük dediğim ameliyatları saymıyorum. Dikiş tutmayan yerlere yeniden operasyon, vakt değişimi, enfeksiyona karşı kalın bağırsakla ilgili operasyonlar gibi; bunlar sayabildiklerim. Bir de sayamadıklarım var.”

NE KAS VAR NE DERİ

Tunahan’ın fizik tedavi sürecine de değinen baba Yılmaz, hem fizik tedaviyi hem de psikolojik tedaviyi aynı anda yapamadıklarını belirterek, “Evde günlük mesela 3 defa sabah, öğle, akşam fizik tedavi üzerine çalışıyoruz. Doktor ‘sizin çok yardımınız olması lazım’ demişti. Hep beraber bu sayede Tunahan yavaş yavaş fonksiyonları kazanmaya çalışıyor. Buna da şükür ama ne kadar kazanacakki ne kas ne deri var” dedi.

ODASINA KAPANIYOR

Halil Yılmaz, Tunahan’ın psikolojik durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını dile getirerek, “Mesela bir misafir gelse, akraba da olsa başkası da olsa herhangi bir tanıdığımız tanımadığımız komşular olsun. Geldiğinde mesela odasına kendini kapadığı, odadan çıkmadığı, kapıyı kilitlediği oluyor. Dışarıya karşı çekingen, utangaç, konuşmak istemiyor. Topluma girmek kesinlikle istemiyor. Doktorlarımız nasıl bir öngörü sağlayacak; buna göre devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

İlk Sayfa Gazetesi

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum