Kurbanınızı takip edin: 'Bağışladım gitti' deyip geçmeyin
İslâm Hukukçusu Dr. İsmetullah Sami, “Vekil ile müvekkilin sözlü veya yazılı diyaloğu mutlaka sağlanmalı. Bağışın başından kesime kadar tüm süreçden bağışçının bilgilendirilmesi lazım” dedi
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla dernek ve vakıflar, kurbanlık hisse bedellerini ve hangi ülkelerde kesim yapacağını açıkladı. Peki vekaletle kurban keserken nelere dikkat edilmeli.
Atatürk Üniversitesi İslam Hukuku Dr. Öğr. Üyesi İsmetullah Sami anlattı:
“Kişinin bizzat kurbanını kesmesi veya kendi gözetiminde vekil aracılığıyla kurbanını kestirmesi, bu ibadet ile gözetilen hikmetlerin oluşması açısından daha uygundur. Hz. Peygamber (s.a.s) de ya bizzat kurbanlarını kesmiş veya vekil tayin ederek kestirmiştir. Bağış yoluyla farklı bölgelerde kurban kesme görevini üstlenen vakıf ve derneklerin vekâlet kurallarına riayet etmeleri gerekir. Bu kurumların, vekil ile müvekkilin sözlü veya yazılı diyaloğunu sağlaması gerekir. Bağış sürecinin başından kurban kesiminin yerine getirilmesine kadar meydana gelen süreçler hakkında bağışçının bilgilendirilmesi lazım. İbadet maksadının tereddüde mahal vermeyecek, doğru bir şekilde yerine getirilmelidir.”
Yeni Şafak
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.